Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazan'dan sonra Gölbaşılılar da 'Gazi' olmak istiyor

        - GÖLGİAD: "15 Temmuz darbe girişiminin kalbi Gölbaşıdır"

        (Fotoğraflı)

        Ayşe Üngör

        ANKARA (İHA) - GÖLGİAD (Gölbaşı Genç Girişimci İş Adamları Derneği) Gölbaşı'nın Gazi ünvanı alması için basın açıklamasında bulundu.

        Ankara'nın Gölbaşı ilçesi 15 Temmuz darbe gecesinde en çok şehit veren yerlerin başında gelirken, Gölbaşı'nın bu konuda isminin "Gazi Gölbaşı" olarak tabelasının değişmesi için GÖLGİAD (Gölbaşı Genç Girişimci İş Adamları Derneği) Başkanı Arif Küçük açıklamada bulundu.

        "Kalkışma milli iradenin demir yumruğu ile ezilmiştir"

        Küçük yaptığı açıklamada şunları söyledi;

        "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 15 Temmuz gecesi birliğine ve bütünlüğüne emperyalist güçler ve bu güçlerin maşası olan hain terör örgütü FETÖ veya bir başka tabirle Gülenistler tarafından darbeye kast edilen kara bir geceyi maalesef tarihinin sayfalarına eklemiştir. Milli iradeye ipotek koymak isteyen bu hain kalkışma, yine milletin iradesi, dirayetli tavrı ve kendi canını feda etmesi ile geri püskürtülmüştür. Türk milleti, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi partileri ile tek vücut olmuş ve bu hain kalkışma milli iradenin demir yumruğu ile ezilmiştir".

        "15 Temmuz darbe girişiminin kalbi Gölbaşıdır"

        "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en kritik saatlerinin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Gölbaşımız ise ayrı bir yere sahip olmuştur" diyen Küçük şöyle devam etti:

        "15 Temmuz Darbe Girişiminin Merkezi Ankara, Kalbi Gölbaşımızdır. Devletin kritik ve stratejik kurumlarının yer aldığı ilçe olması nedeni ile hedef haline gelen Gölbaşımız 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı verdiği onurlu mücadele ile Türk demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. O kabus dolu gecede darbe kalkışmasının kaderi Gölbaşı'nda Özel Kuvvetler Komutanlığı, TÜRKSAT ve Özel Harekat tarafından verilen mücadelede dökülen kanlar ile değişmiş, Türkiye derin bir uçuruma yuvarlanmaktan kurtulurken bunda en büyük payı Gölbaşı'nda verilen mücadele şehit olan güvenlik görevlilerimiz ve gazilerimizin olmuştur."

        "Direniş yeterince anlatılamamıştır"

        Küçük, Gölbaşı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde ki mücadelenin yeterince anlatılmadığına dikkat çekerek, "Bugün gelinen noktada üzülerek görmekteyiz ki Gölbaşımızın 15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasına karşı gösterdiği demokrasi direnişi yeterince iyi anlatılamamıştır. Gölbaşımız Türk demokrasi tarihinin sayfalarına adını, şehitlerinin devlet ve millet için döktükleri kan ve verdikleri canlarla yazdırmıştır. Bu nedenle Gölbaşı'nın isminin Gazi Gölbaşı olarak değiştirilmesi, hem Gölbaşımızın 15 Temmuz gecesi verdiği şehitlerin ve yaralanan gazilerimizin dökülen kanlarının Gölbaşı isminde tecelli etmesini sağlayacak, hem de Gölbaşımız 15 Temmuz gecesi verdiği şehitler ve gazilerin ölümsüzleşeceği bir biçimde "Gazi" sıfatı ile anılmış olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

        "Gölbaşı'na Gazi ünvanı yakışacaktır"

        Gölbaşı Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak Gölbaşı'nın adının "Gazi" olması gerektiğini söyleyen Küçük şunları kaydetti:

        "Atalarımızın da dediği gibi "Yiğit namıyla anılır." Gölbaşımız gibi yiğit bir ilçemize de "Gazi" ünvanı çok yakışacaktır. Biz Gölbaşı Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak Gölbaşımıza "Gazi" isminin verilmesi konusunda belediye başkanından, ilçemizdeki tüm siyasi parti temsilcileri ve STK'ların da desteği ile ciddi bir kampanya başlattık. Konunun Meclis gündemine taşınması için çalışılması gerekiyor."

        Küçük, Gölbaşı için herkesin bir araya geleceği böyle bir kampanyada ellerinden gelen ne varsa yapacakları vurguladı.

        (AYŞ-ÖK-Y)

        17.10.2016 16:33:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler