Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turgutlu'nun altyapı sorunları görüşüldü

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ağırladı. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ile gerçekleşen görüşmede, MASKİ'nin Turgutlu Prestij Caddeleri Projesi'ne eş zamanlı olarak yürütülecek altyapı çalışmaları konuşuldu.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi'nce ortak yürütülecek olan Prestij Caddeleri Projesi'nin altyapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, projeye ilişkin detayları görüşmek üzere MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'u ziyaret etti. Genel Müdürlük makamında gerçekleşen görüşmede, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar da yer aldı. Ardından MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ile görüşen Şirin'e, Genel Müdür Yaşar Coşkun, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir eşlik etti.

        Turgutlu altıyla, üstüyle yenilenecek

        MASKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda Mimar Sinan Caddesi'nde meydana gelen su baskınlarını önlemek amacıyla kapsamlı bir yağmur suyu projesi hazırlayarak, yapım ihalesi sürecini başlattı. Ayrıca Turgutlu Prestij Caddeleri olan Akçakmak ve Şehitler Yolları ile Cumhuriyet, 7 Eylül, Fatih, Cevdet Öktem ve Piyaleoğlu Caddeleri'nde de MASKİ'ye ait hatların tespit ve projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu bölgelerin yanı sıra MASKİ, Cephanelik Yolu, 2. Çam Sokak ve Kültür Sokak'ta da Büyükşehir ve ilçe belediyesince yapılacak olan üstyapı çalışmaları öncesinde eksik ya da sorunlu noktalarda altyapı çalışması yürütecek.

        Büyükşehir ve MASKİ, Turgutlu için el ele verdi

        İlçede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği içerisinde ilçemize kazandıracağımız Prestij Caddelerimizle Turgutlu'muzu çok daha modern ve göz alıcı bir yer hale getireceğiz. Belirlediğimiz noktalarda yalnızca estetik açıdan değil, her anlamda kaliteli yaşamı hedefliyoruz. Bu amaçla MASKİ Genel Müdürlüğü'müzle birlikte ortak bir proje yaparak, bu caddelerimizin altyapılarını da tamamen yenileyeceğiz" dedi.

        Altyapı konusunda sıkıntı yaşanmayacak

        Başkan Şirin'in ziyaretiyle ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, "Manisa'mızın en büyük ve gelişmiş ilçelerinden Turgutlu'muzun altyapı sıkıntılarını gidermek için ilçe belediyemizle ortak bir çalışma içerisine girdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Turgutlu Belediyesi tarafından ilçemize kazandıracak olan Prestij Caddeleri konusunda biz de MASKİ olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getiriyoruz. Projeler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde hazırladığımız yağmur suyu projemizin yapım ihalesi ile ilgili süreci başlattık. Diğer bölgeler içinde projelendirme çalışmalarımız sürüyor. İlçemizi her anlamda yenileyerek, Turgutlulu vatandaşlarımızın altyapı konusunda sıkıntı yaşamamaları için gerekli bütün çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" diye konuştu.

        (SC-Y)

        17.10.2016 16:54:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler