Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşımacılık sektöründen kritik uyarı

        (Fotoğraflı)

        Musa Öztürk

        BURSA (İHA) - Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Beytullah Güneş, nakliyecinin meseleleriyle ilgili acilen düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

        Yeşil Bursa Taşıyıcılar Kooperatifi Birliği'nin kurucu başkanı Mehmet Emin Turan, Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Beytullah Güneş'i ziyaret etti. Turan, nakliyecinin meselelerinin başbakan ve bakanlara iletilmesi ve acil tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti. Beytullah Güneş ise, nakliyat sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını, mazot, işçi çalıştırma gibi maliyetlerde büyük artış olduğunu belirterek, "Biz bu zamları dönem ortasında çalıştığımız firmalara yansıtamıyoruz . Bu süreçte büyük lojistik firmalarının battığına şahitlik ediyoruz. 1968 yılında yazılmış bir kanunla hizmet etmeye çalışıyoruz. Dünyada her şey değişti gelişti. Ancak bugün yürürlükte olan kooperatifler kanununa göre bizlerin ayakta kalması ya da sektörün yürüyebilmesi artık mümkün değil. Bunun için mevzuat değişikliği yapılıp, kanunun günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yeni kanunun bugünkü ticaret şartlarına uygun yapılması şart. Bugün devletin belirlediği şartları yerine getiren herkes kamyon ya da TIR alıp nakliyecilik yapabiliyor. Halbuki diğer şoför esnafı için belirli kriterler ve kısıtlamalar mevcut. Nakliyeye de aynı kısıtlama ve şartlar getirilmediği müddetçe kontrolsüz büyüyen bu sektörü yarın büyük tehlikeler bekliyor" dedi.

        (MŞ)

        17.10.2016 18:52:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler