Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turgutlu'da yaşanan su sorunu yoğun mesai ile giderildi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Turgutlu'da içme suyu pompasında meydana gelen arıza, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından harcanan yoğun mesai sonrasında giderildi. Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, arıza yaşanan depoya giderek, sosyal medya ve kimi basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

        MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Turgutlu Yarıntı Mevkiinde yer alan ve Turgutlu merkezin su ihtiyacını karşılayan depoda incelemelerde bulundu. Aslay'a ziyaretinde Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, aynı daireden Kontrol Şube Müdürü Gürhan Koçi ve Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar eşlik etti.

        "Projelendirme çalışmalarını MASKİ başlattı"

        Ekiplerin yoğun mesaisi sonrasında giderilen arıza ile ilgili Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, eski dönemlerde yapılan hatalı çalışmaları düzenlemek için uğraş verdiklerini belirtti. Aslay, "Bahse konu olan pompalarımız yaklaşık 1960 yılında ilçemize monte edilmiş ve bu süreden beri çalışmaktadır. Ancak önceki yıllarda isale hatlarında ve pompalarda hiçbir iyileştirme çalışmasına gidilmemiştir. Bu pompalarla ve hatlarla ilçemize içme suyu sağlandığı idaremizce ilk göreve gelindiği andan itibaren tespitleri yapılıp, projelendirme çalışmalarına başlanmıştır" dedi.

        "Sistemlere vana dahi konmamış"

        MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 17 ilçede eskiyen hatlar, pompalar, sondajlar ile ilgili yenileme çalışmalarının devam etmekte olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, il genelinde yaşayan vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamanın en büyük görevleri olduğunu belirtti. Aslay, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda Turgutlu ilçemizde başlattığımız bu yenileme çalışmaları devam etmektedir. Ancak daha önceki yıllarda teknik açıdan sıkıntılı olan hatlarda çalışma yapmak da ekiplerimiz zorlanmaktadır. Hafta sonu meydan gelen kesintiler ile ilgili teknik bir bilgi vermek gerekirse, depolarda daha önceki yıllarda yapılmış sistemlere vanaların dahi eklenmemesi, motorlarda ufak revizyonlar için bile depoda yer alan bütün suyun boşaltılmasını gerektiriyor. Geçmiş yıllarda yapılan hataları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

        "Basında ve sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmeyiniz"

        Ekiplerin 3 gün boyunca aralıksız olarak çalışarak önce içme suyu hattında yaşanan patlağı ardından pompada yaşanan arızayı gidererek, büyük bir özveri gösterdiğini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, açıklamalarını şöyle tamamladı:

        "Ekiplerimiz yaklaşık 3 gün boyunca hiç uyumadan aralıksız olarak çalışarak vatandaşlarımızın suyunu kesmeden bir çalışma yapmak için yoğun bir mesai harcamışlardır. Bazı bölgelerde belli saatlerde kesintiler olmuştur. Görmüş olduğunuz bu eski sistemlerin tamamını yeni yapılacak sondaj, isale hatları, biriktirme depoları ve terfi hatları ile ortadan kaldıracağız. Turgutlu'muza kesintisiz ve sağlıklı bir içme suyu sağlamak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Vatandaşlarımıza sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yanlış ve eksik olarak yer alan bilgilere itibar etmemelerini öneriyorum. İlçemize en iyi altyapıyı kazandırmak için çalışıyoruz."

        (SC-Y)

        18.10.2016 11:47:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler