Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba Ziraat Odasından üreticilere ziyaret

        - Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe:

        - "Sebze üretiminin yaygınlaştırılması için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir"

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Gevaş ve Edremit ilçesindeki sebze üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

        Beraberindeki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpaslan Kıran ve Ziraat Odası Genel Sekreteri Tayfur Kartal ile sebze üreticilerini tarlada ziyaret eden Hasan Özgökçe, çiftçilerin sıkıntılarını yerinde dinledi. Sulamayla alakalı çok ciddi sıkıntılar gördüklerini ifade eden Hasan Özgökçe, "Üretimin sürekliliğini sağlamak için üreticinin para kazanması gerekir. Çiftçi para kazandığı zaman hem köyde kalır hem de üretim yapar. Bizlerde çiftçilerimizin önünü açmamız ve gerekli kolaylıkları sağlamamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

        "Sebze üreticilerinin sulama ve enerji ile ilgili ciddi sıkıntıları mevcuttur"

        Sezon bitmeye yakın olduğunu ve aynı sıkıntıların gelecek yıllarda da devam etmemesi için önlemlerin şimdiden alınması gerektiğini dile getiren Hasan Özgökçe, "Özellikle ilimizde son yıllarda sebze yetiştiriciliği artarak yapılmaya devam etmektedir. Sebze üretiminin yaygınlaştırılması için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Büyük bir istihdam kaynağı da oluşturan sebze üreticilerinin sulama ve enerji ile ilgili ciddi sıkıntıları mevcuttur" ifadelerini kullandı.

        "Kanallarda su akmamaktadır"

        Tarla sulama suyunun sondaj kuyularından sağlandığını da ifade eden Hasan Özgökçe, "Bire bir üreticilerle yaptığımız görüşmelerde her birinin günlük ortalama 50 ile 100 kişi arasında işçi çalıştırdıklarını, insanlara iş imkanları sağladıklarını söylemektedirler. Sulamayı ise sondaj kuyularında sağlamaktadırlar. Bölgede sulama kanalları olmasına karşılık kanallarda su akmamaktadır. DSİ Bölge Müdürlüğünün ve sulama birliklerinin sulama ile ilgili düzenlemeleri ve su takibini yaparak suyun dağıtımını sağlamalıdır" diye konuştu.

        Sulama birliklerinin Van'da gerekli çalışmaları imkansızlıklar nedeniyle yapamadıklarını söyleyen Özgökçe, "Kanal temizleme için gerekli olan araç-gereç ve makine ekipmanları olmadığından sulama işlerinin sulama birliklerinden alınarak DSİ Van Bölge Müdürlüğüne verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir" şeklinde konuştu.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın tarım sektörüyle alakalı açıklamış olduğu paketi olumlu bulduklarını da sözlerine ekleyen Hasan Özgökçe, "Paketin uygulanması durumunda ülke ve ilimiz tarımının gelişeceğini umut ediyoruz" dedi.

        (MSA-Y)

        18.10.2016 14:29:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler