Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12 yıldır alkolle mücadele ediyorlar

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde 12 yıl önce 2 alkol bağımlısı tarafından kurulan "Adsız Alkolikler Ayık Yaşam Grubu", alkol bağımlılığı ile mücadele ediyor.

        Niksar'da 12 yıl önce 2 alkol bağımlısının bir araya gelmesiyle kurulan AA (Adsız Alkolikler) Belediye İş Hanı'nda bulunan Ayık Yaşam Grubu'nda bir araya gelerek yaş günlerini kutladılar. 20 yıl önce alkol ve madde kullanımını bırakarak yeni bir hayata başladığını belirten grup kurucu üyesi H.Ö., "Alkol bağımlılığından kurtulmak isteyen herkesi grubumuza bekliyoruz. Bizlere üye olmak için tek şart içkiyi bırakma arzusunun olmasıdır. Alkolle sorunu olduğunu söyleyebilen ve bırakma arzusunda olan herkese AA'nın kapısı açıktır. AA hiçbir grup, tarikat, siyasi örgüt ya da kuruluşa bağlı değildir. Hiçbir anlaşmazlığa karışmak istemez ve taraf olmaz. Önde gelen amacımız ayık kalmak ve acı çeken alkol bağımlısına mesajı taşımaktır. AA üyeleri hiçbir şekilde kişisel çıkar gözetmez, karşılıksız aldık karşılıksız vereceğimizi de kendilerine düstur edinmişlerdir" dedi.

        Grup kurucu üyesi H.Ö. sözlerini; "Yeşil Niksar Ayık Yaşam Grubu salı, perşembe saat 19.30'da alkol sorunu olanlar için kapalı toplantı, cumartesi günü aynı saatte açık toplantı; kapalı toplantılarımıza alkol sorunu olanların haricinde kimseyi almıyoruz, açık toplantılarımıza ise herkes katılabiliyor. İnşallah bu ayın sonunda Niksar'ımızda NA (Adsız Narkotikler) grubunu da belediyemizin destekleriyle belediye iş hanında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Uyuşturucu sorunu olduğunu düşünenlerin de bu toplantılara katılarak temiz kalabileceklerini düşünüyoruz" şeklinde noktaladı.

        (SÖZ-SLH-Y)

        18.10.2016 15:15:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler