Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da 'Dünya Gıda Günü' standı açıldı

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da, 'Dünya Gıda Günü Beslenme ve Gıda İsrafı Haftası' kapsamında açılan stantta vatandaşlar bilgilendirildi.

        Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, 'Dünya Gıda Günü Beslenme ve Gıda İsrafı Haftası' kapsamında pazar alanına stant açtı. Stantta vatandaşların boy ve kiloları ölçülürken, uzmanlar tarafından besin israfı ve sağlık pişirme yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bulaşıcı olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Osman Aktaş, "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı tarafından bu hafta 'Dünya Gıda Günü Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası' olarak kabul edilmiştir. Bizde Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak beslenmeye, doğru gıda seçimine dikkat çekmek için pazarların olduğu yerlerde stantlarımızı açıyoruz. Halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Diyetisyenlerimiz vatandaşlara gerekli bilgilendirmeleri yapıyorlar. Standımız sabah başladı. Bugün buradayız ve hafta boyunca farklı yerlerde etkinliklerimiz devam edecek. Tamamen pazarda değil de bunun dışında da farklı etkinliklerimiz olacak" dedi.

        Gıda israfını engellemek için alışverişe çıkarken aç olmamaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Berivan Küçük, "Alışveriş listesi oluşturulmalı ve bu listeye bağlı kalınması gerekiyor. Fazlasını almamaya çalışın. Sık sık alışverişe gidin ve kendinize lazım olacak miktarda alın. Yemek alırken yiyebileceğiniz kadar alın. Fazlasını çöpe atmamak için özellikle dikkat edin. Yumuşamış meyve ve sebzeleri çöpe atmayın. Meyvelerden meyve suyu yapın. Sebzelerden çorba yapılabilir. Daha sonra bayat emeklerden yapılan çeşitli yemekler var. Ekmekler o şekilde değerlendirilebilir. Çocuklarımıza gıda israfını engellemek için eğitimler verin" diye konuştu.

        Standın vatandaşları bilgilendirmek için hafta boyunca farklı yerlerde açılacağı bildirildi.

        (CK-MP-Y)

        18.10.2016 15:49:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler