Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uygulamalı çevre eğitimi başlıyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi'nin 7 yıldır başarıyla uyguladığı sosyal sorumluluk projesi 'Çevre Çiçekleri Hareketi' büyüyor. Türkiye'nin en büyük çevre hareketi 8. yılına girmeye hazırlanırken, çevre eğitimi alarak 'Fahri Çevre Müfettişi' olan öğrenci sayısı 80 bini geçti.

        Keçiören Belediyesi tarafından çocukların çevre ve çevre sorunlarıyla ilgili bilgi, birikim ve duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlatılan Çevre Çiçekleri Hareketi, hızla yayılmaya ve arasına yeni çevre gönüllülerini katmaya devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkı verdiği başarılı projede uygulamalı 'Çevre Müfettişi Eğitim Programı', Kasım'ın ikinci haftası başlayacak. Keçiören sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören 5. sınıf öğrencileri, 'Çevre ve Geri Dönüşüm Konulu' eğitimlerin ardından Bentemiz adlı tiyatro oyununu izleyecekler. Necip Fazıl Sahnesi'nde 2 seans halinde 6 hafta süreyle Bentemiz adlı tiyatro oyununu izleyerek eğitimlerini pekiştirme ve destekleme olanağı yakalayacak olan çocuklar, eğitim sonunda kimlik kartlarını alarak 'Fahri Çevre Müfettişi' olarak göreve başlayacaklar. Ayrıca çevre çiçekleri bir önceki dönem çevre müfettişleri ile çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak adına çeşitli kültürel etkinlikler ve yarışmalara katılacaklar. Yıl sonunda ise çevreye gösterdikleri özen ve geri dönüşüme verdikleri katkı doğrultusunda seçilen okulda yapılacak Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü şenliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayacaklar. Geçtiğimiz Haziran ayında 10 bin çocuk çevre için çiçek mozaiği oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

        (ZEY-CC-Y)

        19.10.2016 12:47:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler