Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Anıl Eruluç Anaokulu'na AB projesi

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Salihli Şehit Anıl Eruluç Anaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Good Start, Grow Smart" adlı projesi Avrupa Komisyonunun Merkezi bütçe tahsisi sonrasında, hibe desteği ile kabul edildi.

        Avrupa Birliği Bakanlığı, Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Erasmus+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2016 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan Manisa'nın Salihli ilçesindeki Şehit Anıl Eruluç Anaokulu Müdürlüğü'nün "Good Start, Grow Smart" adlı projesi, Avrupa Komisyonunun Merkezi bütçe tahsisi sonrasında, hibe desteği ile kabul edildi. Projenin başlangıç toplantısı Fransa, İtalya, Romanya, Estonya ve Bulgaristan'dan toplam 15 katılımcı ile Lidya Termal Otel'de yapıldı. 5 gün boyunca süren toplantıda 2016-2018 yılları arasında gerçekleştirilecek faaliyetler görüşüldü ve sözleşmeler imzalandı. Projenin amacı okul öncesi dönemde matematik ve bilim uygulamalarının geliştirilmesi ve proje çıktısı olarak kitap hazırlanması. Şehit Anıl Eruluç Anaokulu idareci ve öğretmenleri de, Fransa, İtalya Romanya, Estonya ve Bulgaristan'a yapacakları birer haftalık eğitim ziyaretleri ile bu alanlardaki deneyimlerini arttıracaklar.

        Hibe desteği alan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Fatma Kutlu Özerkoğlu, "Başlangıç toplantısı sürecinde, desteklerini esirgemeyen, Salihli Kaymakamlığı AB Proje Ofisine, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'na, Lidya Termal Otel'e, Salihli Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, Fen Bilimleri Koleji'ne teşekkür ederiz. Ayrıca Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin göstermiş olduğu turistik gezilerdeki desteklerine de teşekkür ederiz" dedi.

        (BA-AY-Y)

        19.10.2016 14:15:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler