Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtarlar Günü Selçuk'ta törenle kutlandı

        - Başkan Bakıcı, "Birlikte güzel işler yapacağız"

        (Fotoğraflı)

        Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile resmen kutlanmaya başlanan "19 Ekim Muhtarlar Günü" kapsamında Selçuk Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Törenin ardından Mahalle Muhtarlarını Belediye Hizmet Binasında kabul eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarların, hükümet ve yerel yönetimler başta olmak üzere devletin temsilcileri olduğuna dikkat çekti.

        Selçuk Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Orçun Binay, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, kamu çalışanları ve Mahalle Muhtarları katıldı.

        Tüm Muhtarları temsilen Selçuk'ta görev süresi en uzun muhtar olan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan Muhtarlar Günü kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tüm mahalle muhtarlarını makamında kabul eden Başkan Bakıcı, muhtarlık müessesinin yerel yönetim olduğu kadar merkezi yönetim açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekti.

        Muhtarlar Gününü bir eksikliğin giderilmesi açısından da önemli olarak gördüğünü ifade eden Başkan Bakıcı, "Muhtarlarımızın devletin işlerinin yapıldığı ve başlandığı ilk merci olması açısından önemlidir. Muhtarlarımız hem devletin, hem hükümetimizin, hem de yerel yönetimin temsilcisidir" dedi.

        "Sizlersiz olmaz"

        Muhtarların halkın ihtiyacının karşılanması açısından, asayişten sosyal hayata kadar pek çok eksiğin, sorunun ilgili makamlara iletilmesi açısından önemli bir müessese olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı, "Yönetimin en üst noktasında olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza, Valilerimizden, Kaymakamlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza kadar Muhtarlarımıza karşı her zaman bir destek vardır. Bundan sonraki süreçte ilçemizde hep beraber güzel işler yapacağımızı, hep birlikte hareket edeceğimizi, sizlersiz bir şey yapılamayacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Muhtarlık müessesini ne kadar önemsersek idarede başarı oranının da o kadar artacağını hep birlikte biliyoruz. Katkılarından dolayı tüm muhtarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

        (NÖS-AG-Y)

        19.10.2016 14:35:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler