Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karabacak, muhtarla yemekte bir araya geldi

        - Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak:

        - "Cumhurbaşkanımıza mahalle muhtarı bile olamaz artık diyip küçümsediler. Bu söyleyenler gelsin mahalle muhtarı olsun da biz sizi görelim"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Kaan Kızıl - Samet Kahraman

        Kamera : Kaan Kızıl - Samet Kahraman

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Muhtarlar Haftası nedeniyle Darıca bölgesinde bulunan muhtarlarla yemekte buluştu. Başkan Karabacak, "Mahalle muhtarı bile olamaz artık dediler Cumhurbaşkanımıza. Küçümsediler aslında. Muhtarlarımızı, seçilmiş insanları küçümsediler. Bu söyleyenler gelsin mahalle muhtarı olsun da biz sizi görelim" dedi.

        Darıca Belediyesi, Muhtarlar Haftası nedeniyle Darıca bölgesinde bulunan 14 mahalle muhtarına yemek verdi. Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Basri Kayadelen ve mahalle muhtarları katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Basri Kayadelen, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kutladığımız 19 Ekim muhtar haftası kutlu olsun" şeklinde konuştu.

        "Önemli bir görev yapıyorsunuz"

        Muhtarların önemli bir görev yaptığını dile getiren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrasimizin en önemli parçası olan seçilmiş ve en uç noktada mahallelerde seçilmiş olan muhtarlara vermiş olduğu değer ve önem bugün birincisini kutladığımız muhtarlarımız ile alakalı özel bir gün. İnşallah her yıl bu özel günü kutlamaya devam edeceğiz. Çünkü mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bire bir sorunların ve isteklerinin giderilmesi adına önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

        "Seçilmek kolay değil, rey almak kolay değil"

        Vatandaşın her türlü isteğiyle ilgili ilk haberdar olan kişilerin muhtarlar olduğuna değinen Karabacak, "Demokrasinin de gereği bu, temsil edilmenin de gereği bu. Bu hususta vatandaşın her türlü isteğine maddi olarak destek veremese de manevi olarak yanında olmak ve o sorunların giderilmesi adına, mahalledeki yanmayan lambadan, akmayan sudan belki toplanamayan çöpten ilk haberdar olacak muhtarlarımızdır. Bunların çözümüyle ilgili yetkili mercilere ulaştıracak olan muhtarlarımız. Bizler belediye başkanları olarak sizlerin çok büyük katkı ve desteklerini alıyoruz. Çünkü bir nevi bizim o mahalledeki sorunumuz veya bize fiili olarak destek veren bir konumdasınız. Elimiz, ayağımız, gözümüz kulağımız. Muhtarlarımızı biz böyle görüyoruz. Sizlerin de ihtiyaçlarıyla ilgili özellikle muhtarlık binalarımızın dizayn edilmesi, yapımı, şimdiye kadar olan binaların eksikliklerini giderdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu güzel davranışı sonrası belediyemizde muhtarlarımızla ilgili müdürlükler oluşturduk. Bu müdürlüklerimizle birlikte muhtarlarımızla iletişim kurup, mahallemizin veya muhtarlarımızın her türlü sorununda yanında oluyoruz. Ben görevinizde başarılar diliyorum. Seçilmek kolay değil, rey almak kolay değil" dedi.

        "Sizlerin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'muhtar bile olamaz' şeklinde hakaret edildiğini hatırlatan Karabacak, "Mahalle muhtarı bile olamaz artık dediler Cumhurbaşkanımıza. Küçümsediler aslında. Muhtarlarımızı, seçilmiş insanları küçümsediler. Bu söyleyenler gelsin mahalle muhtarı olsun da biz sizi görelim. Onun için siz kıymetlisiniz. Demokrasinin çok uç noktasında görev yapan ve seçimle iş başına gelen kişiler olarak, milletin oyunu alabilmek kolay değil. O yüzden sizleri kutluyoruz. Biz sizlere değer veriyoruz. Sizlerin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Bizlerin işini kolaylaştırmak adına, vatandaşımızın işini kolaylaştırmak adına attığınız adımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman kapımızın, telefonumuzun sizlere açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından program Başkan Karabacak'ın muhtarlar için hazırladığı hediyeleri vermesi ile sona erdi.

        (KK-İÇ)

        19.10.2016 14:45:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler