Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars'ta Muhtarlar günü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin ardından Karslı muhtarlar düzenledikleri çeşitli etkinliklerle "Muhtarlar Günü'nü" kutladı.

        Kars Valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na muhtarları temsilen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Mücük çelenk koydu. Program daha sonra sayı duruyu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardahan Muhtarlar topluca Kars Valisi Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Bir süre vali Doğan ile sohbet eden muhtarlar ardından Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı ziyaret etti.

        Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Mücük yaptığı açıklamada; "Osmanlı'da ilk kez 1829 yılının 19 Ekim ayında İstanbul'da başlattığı, 1933 yılından itibaren de mahalle köylerde seçimler yapılım muhtarlık sistemi uygulanmaya başlandı. Muhtarların sorunlarına çözüm olmasını umut ediyorum" dedi.

        (IÇ-AT-Y)

        19.10.2016 15:37:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler