Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de "19 Ekim Muhtarlar Günü" kutlamaları

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız - Tamer Yavuz

        EDİRNE (İHA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Muhtarlık seçimi seçimlerin en zoru gerçekten. Biz valiler atamayla geldiğimiz için daha rahatız" dedi.

        "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir restoranda öğle yemeğinde bir araya geldi. Edirne Valisi Günay Özdemir'in de katıldığı programa bir çok mahalle ve köy muhtarı katıldı.

        Yaptığı konuşmada muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutlayan Vali Özdemir, "Seçimle gelen, mülki idareyi mahallede ve köyde temsil eden, köyün ve mahallenin mülki amirlerisiniz. Onun için hem halkın içinden geldiğiniz için hem de mülki anlamda görev verildiği için çok önemli bir görevi sürdürüyorsunuz. Muhtarlık seçimi seçimlerin en zoru gerçekten. Biz valiler atamayla geldiğimiz için daha rahatız. Sizler seçim döneminde vatandaşlarla birebir ilgileniyorsunuz. Bire bir oy alıyorsunuz. Bizler de seçilmişlerin seçilmişlik özelliğine saygı duyuyoruz" dedi.

        Mahalle ve köy muhtarlarına bir dernek binası yapılacağını müjdeleyen Edirne Belediye Başkanı Gürkan, "Köy ve mahalle muhtarları ayrımı yapmaksızın bir merkeze, bir binaya kavuşması için yine Sayın Valimizle birlikte hareket edeceğiz. Edirne deyince bizim için ikinci bir kelimeye, cümleye ihtiyaç kalmaz. Çünkü hepimiz gerek atanarak gerek seçilerek bu güzel şehre, güzel insanlarına hizmet için varız. Bütün mesaimiz bu amaç içindir" şeklinde konuştu.

        Vefat eden Muhtar Ekrem Kapuska ismi sokakta yaşayacak

        Geçtiğimiz hafta 78 yaşında görevi başında vefat eden Merkez Çavuşbey Mahallesi Muhtarı Ekrem Kapuska'nın isminin sokakta yaşayacağını belirten Başkan Gürkan, "Geçen hafta Edirne'deki muhtarlarımız arasında yaş olarak büyüğü olan Ekrem Kapuska abimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun. Tabii ki görev başında ölmesi bizim için daha farklı oldu. Daha duygusal oldu. Sayın Valimle değerlendirdik. Ekrem abimizin hem muhtarlığın hem evinin olduğu sokağa "Muhtar Ekrem Kapuska" adını vermek istiyoruz" diye konuştu.

        (EY-MEF-Y)

        19.10.2016 16:03:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler