Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darende'de Muhtarlar Günü kutlaması

        (Fotoğraflı)

        İsmet Hüseyin Uğur

        MALATYA (İHA) - 19 Ekim Muhtarlar Günü Darende ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Atatürk anıtına çenek sunumu ile başlayan etkinliğe İlçe Kaymakamı Ali Türk, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Darende Muhtarlar Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, seçilerek göreve gelen muhtarların devlet mekanizmasının küçük ancak önemli bir dişlisi olduğunu ifade ederek "Ülkemizde çeşitli gün ve haftalar kutlanmaktadır. Ancak, muhtarların anılacak bir günleri bile yokken, Devlet büyüklerimiz 19 Ekim gününü 'Muhtarlar Günü' olarak belirlenmiştir. Bu karara minnettarız" diye konuştu.

        24 saat esasına göre çalıştıklarını ve bundan da onur duyduklarını belirten Çelik, "Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmekteyiz" dedi.

        Ülkede yaklaşık 50 bin muhtarın bulunduğuna dikkat çeken Çelik, "Bu sayının da 64'ü Darende ilçemizde muhtarlık yapıyor. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu gün vesilesiyle, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylık dilerken ebediyete intikal etmiş bütün muhtarları rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

        Anıt önündeki törenin ardından muhtarlar Darende Kaymakamı Ali Türk'ü makamında ziyaret ettiler.

        Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'de Muhtarlar Günü dolayısıyla verilen yemekte muhtarlarla bir araya geldi. Belediye Çay bahçesinde düzenlenen programda konuşan Başkan Eser, "Bizlerde bu güzel günde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz ve sizlere ne kadar saygı duysak azdır. Sizler bu güzel günleri her zaman hak ettiniz, darbe girişiminde her zaman dik durdunuz, Cumhurbaşkanımızı yalınız bırakmadınız. Darbeye hayır dediniz, ayaklandınız bu Cennet vatanın bizlere ait olduğunu gösterdiniz. Birlikte yaşayacağımızı gösterdiniz, bu güzel gününüz vesilesi ile hepinizin gününüzü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

        Yemek programına Kaymakam Ali Türk, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

        (İHU-ZIG-Y

        19.10.2016 16:19:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler