Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Protokol üyeleri muhtarlar ile bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Protokol üyeleri Adıyaman Belediyesinin, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle verdiği yemekte muhtarlar ile bir araya geldi.

        Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun ev sahipliğinde Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti İl başkanı Abdurrahman Dimez, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra muhtarlar ve aileleri katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak, "Mahalle sakinlerinin sağlık ve sıhhat ile nice 19 Ekimleri kutlamanızı diliyorum. Şehitlerimiz olduğu için eğlence düzenlemedik. Sade bir yemek yiyelim dedik. Birlik ve beraberliği koruyalım istedik. Sorunları beraberce halletmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu birlikteliğimiz devam edecek. Muhtarlarımız belediyede mahallelerin temsilcisi, mahallede ise belediyenin temsilcilerisiniz" dedi.

        Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdülkadir Geylani Taş ise, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya davete ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ederek, "Bize bu geceyi yaşatan Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu'ya teşekkür ediyorum. 19 Ekim 2015 tarihinde ilk kez kutlandı. Bu yıl ikinci kez kutluyoruz. Muhtarlığın bittiğini sandığımız bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlığı küllerinden yeniden doğmasına neden oldu. 15 Temmuz hain saldırıda 2 muhtarımız şehit oldu. Şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Muhtarlar ve ailelerinin bu güzel gününü tebrik eden Vali Abdullah Erin ise konuşmasında, "Türk idare sisteminin vazgeçilmez kurumlarından bir tanesi olan muhtarlık müessesinin Cumhurbaşkanımız ile beraber daha bir anlam kazandığını, hak ettiğini yere doğru gittiğini görmekten mutluluk duyuyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz terörle mücadelemiz, bizlerin geleceği için canlarını verdiler. Bu şehitlerimizin içinde muhtarlarımızda var. Hepsini rahmetle ve şükranla anmak istiyorum. Muhtarlarımızın beklentisi olan sosyal haklar., özlük hakları ve maaşları bir kez daha gözden geçirilmeli ve hak ettikleri hizmetle orantılı haklara kavuştukları nice muhtarlar gününü inşallah hep birlikte göreceğiz. Ülke olarak önceki dönemlere göre kıyaslandığında ekonomik ve sosyal anlamda çok daha iyi yerlerde olduğumuzu görüyorsunuz. Bütün ülkemizin, Adıyaman'ın alt ve üst yapıların iyileştirilmesi anlamında önemli işler yapıldı" diye konuştu.

        Konuşmalar sonrasında Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdülkadir Geylani Taş, Vali Abdullah Erin ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya teşekkür plaketi verdi.

        (AHM)

        20.10.2016 09:36:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler