Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silifke Belediyesi, söz verdiği evi şehit ailesine teslim etti

        (Fotoğraflı)

        Murat Şengi

        MERSİN (İHA) - Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Hakkari'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in ailesini ziyaret ederek, Taşucu Toki Konutlarında bulunan evin tapusunu aileye teslim etti.

        Silifke Belediyesi'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan kararla, şehit Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in ailesine konut verilmesiyle ilgili önerge oy birliği ile kabul edilmişti. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu kararın ardından şehit ailesini Silifke Toki Konutlarındaki evinde ziyaret ederek, söz verilen evin tapusunu şehidin eşi Özlem Şahin'e teslim etti.

        Aileye verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Hayırlı ve uğurlu olsun. Sağlık sıhhat içinde otursunlar. Bunlar ailemizin içlerinde yanan ateşi söndürmez. Ama biz anamızın babamızın ve kardeşimizin yanındayız. Şehit hepimizin şehidi. Acı hepimizin acısı. Şehidimiz Mehmet İlker Şahin ve tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Biliyorsunuz ki Ekim ayı meclisimizde almış olduğumuz bir kararla Taşucu Toki Konutlarında bulunan belediyemize ait bir daireyi şehidimizin ailesine vermek istedik. Bugün sizleri ziyaret ederek evin tapusunu ve anahtarını teslim ediyoruz. Ayrıca evinizin hemen yakınında yapacak olduğumuz parkımıza da şehidimizin ismini vererek onu her daim hatırlayacak ve yaşatacağız. Şehit ailelerimizin her zaman yanındayız olmaya da devam edeceğiz" dedi.

        Kendilerini yalnız bırakmayarak her daim arayıp soran Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'a teşekkür eden Şehit Mehmet İlker Şahin'in eşi Özlem Şahin ise maddi ve manevi desteklerinden dolayı Başkan Turgut'a teşekkür ederek, hizmetlerinde başarılar diledi.

        Şehidin Babası Ali Şahin ise, "Belediyemize ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Oğlumun isminin evimizin hemen yakınında bulunan parkta yaşatılması bizim için gurur verici. Komşularımız ve mahalleli de bu durumdan çok memnun oldu. Şehitler konusundaki duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (MŞN-Y)

        20.10.2016 11:15:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler