Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Işık, spor yatırımlarıyla ilgili brifing aldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Valisi Salih Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek kurumun faaliyetleri ve ildeki spor tesisi yatırımları hakkında brifing aldı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek tarafından karşılanan Işık, birimleri gezerek görevli personelle tanıştı.

        İldeki spor tesisi yatırımları konusunda sunum yapan il müdürü Abdullah Kodek, 27 bin 497 lisanslı sporcu ve 71 spor kulübünün olduğu ilde 40 milli sporcunun da Amasya'yı çeşitli platformlarda temsil ettiğini söyledi.

        Şehirde spor alt yapısı alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirten Vali Işık da, "Kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 12 Haziran stadyumunun yenilenmesi bu yatırımlardan bazılarıdır" dedi.

        "Spor alt yapısına yapılan bu yatırımlar neticesinde ilimizde yetişen sporcu sayısı da hızla artmaktadır" diyen Salih Işık, "Sporu sadece şampiyonalar için değil, hayatın her aşamasında ve toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmalıyız. Çünkü sağlıklı bir yaşam için spor yapmak son derece önemlidir. Özellikle de genç nesiller arasında spor yapma oranını yükselttiğimizde, onların eğitim başarılarının da artacağını göreceğiz. Biz bu noktada devlet olarak gerekli altyapıyı ve yönlendirmeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        Işık daha sonra Amasya Gençlik Merkezi'ni gezip karşılaştığı gençlerle görüştükten sonra tesis hakkında merkez müdürü Şahin Gümüş'ten bilgiler aldı.

        (MÇ-SLH-Y)

        20.10.2016 11:39:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler