Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Enver Ören Öğrenci Yurdunda 'Yakın tarihimizdeki darbeler' konferansı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - İhlas Vakfı Eğitim Müşavirlerinden Araştırmacı Tarihçi E. Kurmay Albay Ziya Burcuoglu, Eskişehir Enver Ören Öğrenci Yurdunda 'Yakın tarihimizdeki darbeler' konulu bir konferans verdi.

        Konferansı; öğrencilerin yanı sıra, sponsor iş adamları ile yönetici ve eğitimciler takip etti. Emekli Kurmay Albay Ziya Burcuoğlu, konferansına Osmanlı'nın son dönemi ve yakın tarihimiz hakkında bilgi vererek başladı. Burcuoğlu, ilk defa bir darbede Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını, bununla farklı amaçların olduğunu belirtti. Ziya Burcuoğlu, 100 sene önceki Sykes-Picot Anlaşmasıyla Osmanlı Devleti'ni bölmenin amaçlandığını, bu gizli anlaşmayı Lenin'in açıklayarak dünya kamuoyuna duyurduğunu anlattı. Büyük ilgi gören Burcuoğlu, sorulara cevap vererek konferansını bitirdi.

        (İHA-MET-HA-Y)

        20.10.2016 11:52:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler