Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar'da Kızılay şubesi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Türk Kızılay Derneği, Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde şube açtı.

        Pazarlar ilçesinde 50 gönüllü kişinin bir araya gelmesi ile kurulan Türk Kızılay Pazarlar Şubesi, ilçenin Cumhuriyet meydanında Belediye iş hanının 2. katında açıldı.

        Pazarlar Kızılay şubesi binasında gazetecilere açıklama yapan Türk Kızılay Derneği Pazarlar Şubesi Başkanı Kamil Ünal, Kızılay'ın, Türkiye'de ve tüm dünyada olduğu gibi ilçelerde de mağdurlara uzanan yardım eli olacağını belirtti. Ünal, "Kızılay'ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin farklılıklar karşısında hoşgörünün savaşları en kızgın anında insanlığın merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Türk Kızılay'ı her koşulda hiçbir ayarım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ıstırabını dindirmek amacıyla, korumasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu koruyan Türk Kızılay'ı, ülkemizde ve uluslar arası faaliyetlerinde Millet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmeden en hızlı şekilde hizmet vermeye çalışan çok yönlü bir gönüllü yardım kuruluşudur. Pazarlar'da Türk Kızılay'ı şubesinin olmayışı büyük bir eksiklikti. Biz de ilçede 50 kişilik bir gönüllü grubu ile Türk Kızılay'ının Pazarlar Şubesini açtık. Ve elimizden gelen tüm gayretimizle çalışmalarımıza başladık. Öncelikli hedeflerimiz arasında yöresel imkanlarımız dahilinde ilçede poliklinik hizmetleri verip Türk Kızılay'ının ilçedeki mağdurların yanında olmasını halka hissettirmektir" dedi.

        Ünal, şube olarak imkanlar dahilinde yoksul aile ve öğrencilere yardımlarda bulunacaklarını da belirterek, Türk Kızılay'ının kan bağışı kampanyası kapsamında ilçenin en ücra köylerdeki vatandaşlara ulaştırıp onların desteklerini almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.(MB-EFE)

        20.10.2016 12:39:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler