Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dudu ve Taştekin Çukurova'nın konuğu oldu

        - CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu:

        - "Barışa katkı yapılmalı, Suriye'ye barış gelmeli ve Suriyeliler evlerine dönebilmeliler"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Çukurova Belediyesi'nin "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" adıyla düzenlediği konferanslar dizisi başladı.

        Sezonun ilk etkinliği CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Gazeteci Yazar Fehim Taştekin'in katılımı ile Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konferansa katılan Mevlüt Dudu ile Fehim Taştekin "Ortadoğu'da Neler Oluyor" sorusuna yanıt aradılar, seyircilerden gelen soruları cevaplandırdılar. Panele CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Tufanbeyli İlçe Başkanı Ahmet Araz, Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin, Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan, Feke İlçe Başkanı Mehmet Kızılok ile meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

        CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye ve Irak'ta 6 yıldır insanlık dramı yaşandığını belirterek, "CHP, bu süreçte Esad'çı olmakla suçlandı. Oysa ki, CHP asla şucu bucu değildir. CHP, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yanadır. Suriyeli konuklarımıza kucak açmak yanlış değil ancak Türkiye'nin belli bir noktadan sonra sosyolojik ve ekonomik olarak böyle gücü yok. Avrupa elini taşın altına koymalıdır. Barışa katkı yapılmalı, Suriye'ye barış gelmeli ve Suriyeliler evlerine dönebilmeliler" dedi.

        "Ucu açık kötü bir süreç işliyor"

        Suriye'nin ne kaybettiğini ve Türkiye'nin nelere sahip olmadığını değerlendiren Gazeteci Yazar Fehim Taştekin, Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler alanında Suriye'nin çok gerisinde kaldığını iddia etti. Taştekin, "Sol kesimlere, özgürlükçü kesimlere, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından yana toplumun özgürlükçü kesimlerine yönelik bir mekanizma geliştiriliyor. Mantığın olmadığı, hukukun olmadığı yerde yarın ne yapacaklarını bilmiyoruz. Maalesef ucu açık bir kötülük süreci işliyor" dedi.

        Seyircilerden gelen soruları da yanıtlayan CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Gazeteci Yazar Fehim Taştekin, düzenli olarak yapılan paneller için Başkan Çetin'e teşekkür ettiler.

        Göreve geldiği günden itibaren onlarca yazar, gazeteci, hukukçu ve siyasetçiyi ağırladıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olduğu için 'Her Ayın 19'u' deyip, bir dizi konferans ve panel gerçekleştirdik. Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'ı hatırlattığı için 'Her Ayın 10'unda Ata'nın Huzurunda' diyerek çocuklarımızı Anıtkabir'e götürüyoruz. Türkiye'de neler olup bittiğini merak eden herkesi 19'unda bekliyoruz" dedi.

        (ELF-Y)

        20.10.2016 13:11:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler