Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatsa'daki kesme çiçekçilerin sorunları

        - ORSÜS Başkanı İsa Falay:

        - "Sektörümüzü kimse ciddiye almıyor"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Ordu Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (ORSÜS) Başkanı İsa Falay, sektörlerini kimsenin ciddiye almadığını söyledi.

        İsa Falay, bir yıl içinde iki felaket yaşadıklarını ve bu afetleri kaldıramadıklarını ifade etti. Falay, "2016 yılının Ocak ayında yoğun kar yağışı nedeniyle çiçek seralarımız yıkılmış ve büyük zararlar görmüştü. Tesisimizin yüzde 80'i hasar almıştı. Tam o hasarları onardık ve ikinci felaket yaşandı bölgemizde. Yaşanan selde çok büyük zararlar gördük. Kendimizi tam toplamış içerideki ürünlerimizi yenilemişken Ramazan Bayramı'nın birinci gününde etkili olan sel felaketi bizlere çok zarar verdi. Sel felaketinde derelerin taşması neticesinde sadece benim olduğum havzanın tamamı sular altında kaldı. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınca selle birlikte gelen yabancı maddeler bitki yapımızda yaprak dökümüne sebep oldu. Dolayısıyla bir süre bekledikten sonra seramızı bol sulama yaparak zararlılardan arındırdık ve yenilemeye başladık. Bu süre zarfında yetkililer tarafından zarar tespiti yapıldı fakat henüz gelen giden olmadı. Zararlarımızla ilgili bir destek alamadık. Salihli Mahallemizde ve Bolaman Mahallemizde toplamda 15 dönüm yerde kesme çiçeklik yapıyoruz. İlgili bakanlıklardan yetkililer geldiler ve destek sözü verdiler fakat halen kimseden ses yok. Sektörümüzü kimse ciddiye almıyor" dedi.

        Kesme çiçekçiler olarak küçülerek yollarına devam etmek zorunda kaldıklarını belirten Falay, "Bu yıl birçok üretici arkadaşımız yok sattı. Başta Kayseri ve Trabzon illerimiz olmak üzere büyük toptancılara mal verdiler ve ellerinde hiç mal kalmadı diyebilirim. Çiçek olduğu zaman sezon her zaman güzel geçiyor. Bu yıl da iyi geçti. 14 Şubat tarihine kadar 30 bin gül hedefimiz var" diye konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        20.10.2016 13:38:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler