Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'de okullara beyaz bayrak ve sertifikaları verildi

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazanan 17 okula bayrak ve sertifikaları düzenlenen törende verildi.

        Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Konya'da 2016 yılı içerisinde ilçe denetim komisyonlarınca denetimi yapılarak beyaz bayrak ve sertifikası almaya hak kazanan 19 okul belirlendi. Bu okullar içerisinde, hijyene dikkat eden ve çevre düzenine özen göstererek beyaz bayrak ve sertifikası almaya hak kazanan Beyşehir'deki 17 okula düzenlenen törende bayrak ve belgeleri verildi. Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir'de geçtiğimiz yıl da 9 okulun beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandığını hatırlatarak, "Bu yıl da 17 okulumuz beyaz bayrak almış bulunmaktadır" dedi. Beyaz bayrak almak için ilçede 7 okulun da başvurusu olduğunu vurgulayan Konuk, son iki yıl içerisinde beyaz bayrak alan okul sayısının 26'ya ulaştığını kaydetti.

        Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut da konuşmasında, oluşan tablonun Beyşehir adına gurur verici bir tablo olduğuna vurgu yaparak, "Diğer ilçelere nazaran Beyşehir bu konuda bir numara, açık ara öndeyiz. Bunun sebebi, Milli Eğitim ve Sağlık teşkilatlarının sıkı bir şekilde, işbirliği içerisinde çalışmasıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, belge alan okullarımızı tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara bayrak ve sertifikaları verildi.

        (ARÖ-FM-Y)

        20.10.2016 15:05:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler