Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi, 47 Avrupa ülkesinde yapılan etkinliğe Türkiye'den katılan tek şehir oldu

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi'nin, 47 Avrupa ülkesinde eş zamanlı olarak başlatılan Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerine Türkiye'den katılan tek şehir olduğu açıklandı.

        İzmit Belediyesi yetkilileri, her yıl Ekim ayının 2. haftasında Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası European Local Democracy Week (ELDW) Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin yerel yönetimlerinin katılımlarıyla, eş zamanlı olarak ulusal ve yerel etkinliklerin düzenlendiği ve her yıl kutlanan bir programdır. İlk kez 2007 yılında başlatılan Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerinin 15 Ekim olarak seçilmesinin özel nedeni Avrupa Konseyi Yerel Yönetim Özerklik Şartı'nın imzaya açılmış olmasıdır" dediler.

        Yerel Demokrasi Haftası bir Avrupa Konseyi girişimidir diyen yetkililer, "Katılımlarını öne çıkarmak isteyen ve uluslararası bir kutlama gerçekleştirecek belediyeler etkinliğe '12 Yıldızlı Şehir' olarak başvurabiliyor. 47 Avrupa Ülkesinde eş zamanlı olarak düzenlenecek bu etkinliklerin bir parçası da Türkiye'den İzmit Belediyesi oldu. Avrupa Yerel Demokrasi Haftasının 2016 teması kültürel çeşitliliğe sahip toplumlarda birlikte yaşamak, saygı, diyalog ve etkileşimdir. 12 yıldızlı şehir unvanına sahip olarak her alanda demokrasiye sahip çıkıp bu ünvanı en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştular.

        (KK-RFK-Y)

        20.10.2016 15:26:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler