Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk müziğinin efsane kemanecisinin zor günleri

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki kemane sanatçısı Mehmet Nazlı, yakalandığı bronşit hastalığı sebbiyle zor günler geçiriyor.

        Anadolu Abdallarının müzik geleneğini sürdüren 72 yaşındaki Serikli kemane sanatçısı Mehmet Nazlı, bronşit hastalığı yüzünden haftalardır ölüm döşeğinde yatıyor. Antalya'da geleneksel halk müziğinin yaşayan efsanelerinden biri olarak bilinen Mehmet Nazlı, Müzik Öğretmeni ve halk müziği araştırmacısı Emre Dayıoğlu'nun öncülüğünde gerçekleşen etkinliklerde dinleyicilere unutulmaz konserler vermişti.

        Hastalıkla boğuşan efsane günden güne eriyor

        Nazlı'nın durumuyla ilgili bilgi veren kızı Nilüfer Akkara, "Babam yazın yaylaya gitmişti. Orada üşütmüş. Ardından da bronşite dönüştü. Tedavisi için doktora götürdük ancak hiçbir iyileşme olmadı. Bir de guatr hastalığı çıktı, yemek yiyemiyor, günden güne eriyor. Ne güzel kemane çalardı. Gözümüzün önünde kurudu gitti babam" diye konuştu.

        (SÇ)

        20.10.2016 16:21:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler