Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GKV'li minik satranç şampiyonunun hayali büyük

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Minik şampiyonun anne ve babası Kutay'ın bu hayaline kavuşması için ellerinden gelenleri yapacaklarını ifade ettiler.

        Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Satranç Şampiyonası ödül töreninde şampiyonluk kupasını alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Kutay Sakmak'ın en büyük hayali dünya çapında akademisyen olarak satranç öğretmenliği yapmak. Bu hayali gerçekleştirmek için son yıllarda sürekli satrançla ilgilendiğini belirten Sakmak en büyük desteği anne ve babasıyla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından aldığını ifade etti.

        Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Kutay Sakmak'ı yalnız bırakmayan ebeveynleri Ümmühan ve Kazım Sakmak'ta çocuklarının başarısıyla büyük gurur duyduklarını ifade ederek, "Kutay geçtiğimiz yıldan bu yana satranç sporuyla yakından ilgileniyor. Geçen yıl da Cumhuriyet Kupasında birinciliği aldı. Katıldığı çeşitli turnuvalarda önemli dereceler alan Kutay'ın en büyük ilgi alanını olan satranç konusunda gelişmesi, ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olması için elimizden gelenleri yapacağız. Oğlumuz gelecekte dünya çapında satranç öğretmeni olmak ve milyonlarca çocuğu bu spora kazandırmak istiyor. Elbette bizlerde Kutay'ın özellikle akademik alanda kariyer yapmasını ve bu spor dalında da hedeflediği noktaya gelmesini istiyoruz. Bizleri sürekli destekleyen GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar'ın şahsında bütün Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyor, oğlumuzun yetişmesinde büyük emekler sarf eden satranç antrenörü Süleyman Okan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        270 sporcunun yarıştığı Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında elde ettiği birincilik kupasını Şehitkamil Başkan Vekili Hayri Özkececi'den alan Kutay mutluluğunu arkadaşları ve ailesiyle paylaştı.

        (BRN-Y)

        20.10.2016 16:54:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler