Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çakır muhtarlar bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

        Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen yemekli toplantıya Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Genel Sekreter Ercan Turan, Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Muhtarlar Dernek Başkanları ile 700 civarında muhtar katıldı. Yemek öncesi, programa katılan muhtarlar adına bir konuşma yapan Niyazi Mahallesi Muhtarı Cemalettin Türkol, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyor, bu hain darbe girişimini bertaraf eden ve destan yazan kahraman 79 milyon yüce milletimizi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Muhtarlık teşkilatı 187 yıl geçmişi olan en demokratik bir kurumdur. 1829 yılında Padişah II. Mahmud tarafından hayata geçirilen bir sistemdir. Muhtarlık, yerel yönetimin ve demokrasinin en önemli unsurudur. Muhtarlarımız mahallelerinde devleti temsil etmektedirler" şeklinde konuştu.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bütün muhtarların Muhtarlar Gününü tebrik ettiğini belirtti. Çakır, "Bizler muhtarlığı gerçekten önemli bir kurum olarak görüyoruz. Sahada muhtarlarımız ile birlikte el ele vererek vatandaşımızın, halkımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz. Köylerimizi, mahallelerimizi, kırsal yörelerimizi merkezimizi hep birlikte kalkındırmayı temel vazifemiz olarak görüyoruz. Muhtarımız mümkün olduğu kadar yerlerinde ziyaret etmek istiyoruz, böyle farklı programlarda bir araya gelmek istiyoruz. Dolayısıyla Muhtarlar Günü de buna iyi bir fırsat oldu. Aslında hepimizin görev ve sorumluluğu insana hizmet ve bizler hep halka hizmet düsturu ile yola çıktık. İnsanlarımıza hizmet etmek için buradayız. Büyükşehir olduk, biz yükü ve sorumluluğu daha çok omuzlarımızda hissederek, aslında bir hizmetkar olduk. Bunu da sadece merkezde değil bütün kırsal mahallelerimize kadar inşallah hizmet olarak yansıtacağız" diye konuştu.

        Bu yıl içerisinde 700 km'nin üzerinde asfalt çalışması yaptıklarını söyleyen Çakır, 15 Temmuz Darbe gecesi ile birlikte iş makineleri ve araçları askeri birliklerin etrafında konuşlandırdıkları için hizmet programında bir aydan daha fazla bir sarkma olduğunu belirtti. Çakır, "Öte yandan muhtarımız yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesinden bahsetti. Gerçekten de büyük bir tehlike atlattık. Bu nedenle bizlerin bir ve beraber olmamız lazım. Biz terörün her türlüsüne karşıyız ve lanetliyoruz. Şu anda da PKK ile bir mücadele söz konusu, bugün Irak topraklarında, Musul'da PKK ile mücadele ediliyor, içeride PKK ile mücadele ediliyor. Ayrıca hain FETÖ çetesi ile mücadele ediliyor. Zor bir süreçten geçtiğimiz ortada. Bizlerin bu süreci iyi takip etmemiz lazım. Bu süreci sulandırmak isteyen alçaklara da fırsat vermememiz lazım. Bu süreçte muhtarımızın da çok büyük bir çoğunluğu gece sabahlara kadar nöbet tuttu" ifadelerini kullandı.

        Vali Mustafa Toprak ise muhtarların gününü kutladı. Toprak, "Bizim gönlümüzde, ruhumuzda, benliğimizde idarenin en temel taşı en ücra noktada vatandaşlarımızın sesi olan muhtarlarımızın kıymeti, bizim gönlümüzde zihnimizde ifade ettiğimiz gibi. Ama bunun bir gün olarak kutlanması ve verilen değerin ortaya çıkarılması ayrı bir önem ifade ediyor. Muhtarlarımız 7/24 saat görev yapıyorlar. Vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için daima görev yapan, uyumadan sıkılmadan her şartta görev yapan emniyetimiz, jandarmamız, askerlerimiz gibi muhtarlarımızda herhangi bir şekilde mahallelerimizde ne varsa adeta uyku uyumadan, idarenin ilgili birimleriyle de birlikte hareket ederek görevlerini yapıyor. Muhtarlarımız vatandaşlar ile idare arasında bir köprü vazifesi görüyorlar. Ayrıca son günlerde şu tespitte var, bir taraftan da ülkemizin, şehirlerimizin, yörelerimizin, mahallelerimizin güvenliği noktasında da bir köprü vazifesi görevini de yapıyorsunuz ve oralarda oluşan, oluşabilecek, toplumumuzu sıkıntıya sokabilecek her türlü olay ve beklentiyi de anında ilgili birimlere bildiriyorsunuz. Onun için bu ulvi görevinizde ilin Valisi olarak bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum" diye konuştu.

        19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ve bazı mahalle muhtarları, Çakır'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan bazı muhtarlar Büyükşehir Belediyesinin büyük işler ortaya koyduğunu, Malatya'nın her bölgesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalıştığını söyledi.

        Ziyarette muhtarlar Büyükşehir Çakır'a tablo ve çiçek hediye etti.

        (ZIG-CÖ-Y)

        20.10.2016 17:20:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler