Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgi İzi Projesi Eyüp'te

        - Eyüp'te yaşayan engelliler Sevgi İzi Projesi'ne dahil oluyor

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp'te engelli vatandaşların kaybolmalarının önüne geçmek ve kaybolan vatandaşların kolaylıkla ailelerine ulaşması amacıyla Sevgi İzi Projesi başlatıldı. Proje ile engelli bireylerin koluna kimlik bilgilerinin olduğu numaralar kalıcı dövme olarak yapılıyor.

        Eyüp Belediyesi'ne, Engelliler Koordinasyon Merkezi, ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) birimlerine 200'ü aşkın engelli ailesinin yaptığı talep doğrultusunda "Sevgi İzi" projesi hayata geçirildi. Proje ile ilçedeki engelli vatandaşların kaybolmaması için kollarına kimlik bilgileri bulunan numaralar ile kalıcı dövme yapılıyor. Bu sayede aileler kaybolan çocuklarına kısa sürede ulaşabilecek. Eyüp'te yaşayan engelli bireylere ilk olarak Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde kalıcı dövmeleri yapıldı. Projeyi ilk olarak başlatan ünlü sunucu Müge Anlı da engelli çocukları yalnız bırakmadı. Anlı, dövme yapılan çocuklarla yakından ilgilenirken, engeliler ve aileleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

        "Sevgi İzi'nin bu kadar büyüyeceğini ben tahmin etmemiştim"

        Projeyi başlatan Müge Anlı, "Sevgi İzi Proje'miz 7 ay önce start aldı. Eyüp Belediyesi'ne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ailelere teşekkür ediyorum çünkü onlar sevdiklerini korumak için her türlü çareye başvuruyorlar. Sevgi İzi'nin bu kadar büyüyeceğini ben tahmin etmemiştim, şu an 24 bini aşmış durumdayız. Hem ülkemizde hem yurt dışında kaybolma riski yüksek gruptaki 24 bin vatandaşımız sol bileğine Sevgi İzi yaptırıyor. Bu herkes çok bilinçli hem vatandaşlarımız hem sosyal kurumlar bilinçli. Eğer yolda kaybolduğunu düşündüğünüz biri varsa lütfen sol bileğinin üzerine bakın eğer Sevgi İzi görürseniz de hemen bizi arayın. Bu çok kısa sürede insanların ailelerine kavuşmalarını sağlayacak, başlarına bir şey gelmeden bu kısa süre o yüzden çok önemli. Çok zor bir durum insanın bir yakını kaybetme korkusu kadar büyük bir korku olamaz. Bununla ilgili hiç eleştiri almadım çünkü bunu çeken bilir, çekene sormak lazım" diye konuştu.

        "Ailelerimiz bundan son derece memnun oldular"

        ESER Sorumlusu Sebil Demir ise, "Burada kayıtlı 172 tane zihinsel ve fiziksel engelli öğrencimiz var. Bu gün de 100 tane çocuğumuza Sevgi İzi etkinliği yapacağız. Aileler çoğu zaman tedirginlik yaşıyorlar, dışarıya çıktığımız zaman çocuklarımız kaybolacak diye sürekli bu korkuyu yaşadıklarını söylediler. Bizde Sevgi İzi etkinliğini yapmaya karar verdik. Çocuklarımızın bileklerine kalıcı bir dövme işliyoruz ve çocuklarımız kaybolduğu zaman onları bulan kişi bu numaralarla savcılığa ya da emniyet birimlerine başvurduğunda çocukları ailelerine teslim ediyoruz. Ailelerimiz bundan son derece memnun oldular. Umarız onlar için güzel bir etkinlik yapmışızdır. Şeker ya da epilepsi hastası olan çocuklara yapamıyoruz. 15-35 yaş üstü kişilere yapıyoruz ya da Alzheimer hastalarına yapıyoruz. Bu uygulamayı Eyüp Belediyesi olarak ilk defa gerçekleştiriyoruz" dedi.

        (SA-HB-Y)

        20.10.2016 17:36:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler