Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Protokolü imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Halil Dağ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Velimeşe mahallesine yapılan ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe edilen, "Ergene 2 No'lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu" protokol imza töreni gerçekleştirildi.

        Protokol imza törenine Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı katıldı.

        Ergene Belediye Başkanlığı ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında Velimeşe mahallesinde yapılması planlanan 112 istasyonu binası ile ilgili protokol revize edilerek Vali Mehmet Ceylan'ın da onayıyla bugün imzalandı.

        Bu protokole binaen Ergene Belediyesi tarafından Velimeşe mahallesinde yaklaşık 90 metrekare alana sahip binanın yapımı ve mefruşatı ile birlikte tamamlanması ve 25 yıllığına meclis kararıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsisinin yapılması kararı alındı.

        Toplantı vesilesi ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Tekirdağ genelini kapsayan acil sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi vererek, "Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize yapılacak olan 10 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Ancak şu an faaliyette olan 30 tane 112 A.S.H. istasyonunun binaları ile ilgili sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda Ergene Belediye Başkanımızın destekleriyle başlatılan 112 istasyon bina yapımlarının diğer ilçelerde de yaptırılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'tan Sayın Valimizin de görüşleri alınarak destek istenmiştir. Kendisine Tekirdağ ilimizin hızlı nüfus artışı ve sanayi bölgesinde olması da göz önünde bulundurulduğunda 12 tane daha 112 istasyonu binasına ihtiyacımız olduğu ve bunun da Büyükşehir Belediyesinin desteği ve yerleri Sağlık Müdürlüğümüz tarafından koordinasyonla belirlenecek arsalara 112 istasyon yapılması görüşünde fikirlerimiz anlatılmıştır. 2017 yılı içerisinde hem Sağlık Bakanlığı hem de Belediye Başkanlıkları aracıyla 112 istasyonu bina yapımının devam edeceği konusunda bilgi verilmiştir" dedi.

        (HLD-MEF-Y)

        20.10.2016 18:36:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler