Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Astsubay Halisdemir'in ismi Köyceğiz'de okula verildi

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir'in adı, Köyceğiz ilçesinde Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verildi.

        Lisenin adının, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaymakamlığa teklif sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ad verme komisyonun okulun adının değiştirilmesini uygun görmesinin ardından, okulun ismi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

        Okulun adının değiştirilmesinin ardından, okul bahçesinde düzenlenen aşure günü etkinliğine, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz Jandarma Komutanı Binbaşı Enver Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine okulun isminin bakanlık onayıyla değiştirildiğini söyleyen Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, "Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin okula verilmesi vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diliyorum" dedi.

        Köyceğiz ilçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ ise 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ülke olarak çok önemli bir badire atlattık. O günün kahramanları var. O Kahramanların başında Ömer Halisdemir geliyor.Bugün burada, rahat bir ortamdaysak onların sayesinde, ilçede 5 tane meslek lisemiz var ve isimleri zaman zaman karışıyor. Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak, şehidimizi anmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla okulumuzun adını Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirdik" diye konuştu.

        Darbe girişiminin ardından okulun adının değiştirilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduklarını dile getiren Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Cafer Binici de amaçlarının öğrencilere demokrasi ve vatan sevgisi bilinci oluşturmak olduğunu ifade etti.

        (CC-İK-ÖZ-Y)

        20.10.2016 19:13:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler