Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Genç Memur-Sen bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i andı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i ölümünün 13. yılında düzenlediği etkinlikle andı.

        Aydın Genç Memur-Sen, Bosna Hersek'in merhum cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in 13. ölüm yıl dönümünde anma programı düzenledi. Aydın Gençlik Merkezi salonunda düzenlenen programa Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygül, AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Mustafa Enes Yıldız, Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, Emekli Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Öğün, Aydın STK Platformu Dönem Başkanı Alaattin Uslu, Genel Sekreteri Faruk Uludağlı ve çok sayıda Genç Memur-Sen üyesi katıldı.

        Programın açılışında konuşan Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen, "Genç Memur-Sen, genç nesil içerisinde güç ve gönül birliğini sağlamak amacıyla yola çıkmış, toplumun kültür ve medeniyet değerlerine sadık, sivil toplum ahlâkına bağlı, genç kamu çalışanı mensuplarıyla hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyen ve bu çerçevede faaliyetler düzenleyen bir gençlik teşkilatıdır. Geleneğine bağlı, geleceğe yön veren, genç ve şuurlu bakışı oluşturarak gençlerin Türkiye ve dünyayı doğru okumasını amaçlıyoruz. Genç Memur-Sen olarak sosyal ve kültürel faaliyetler yapıyoruz. Bugün de 'Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz' diyen Bilge Lideri anmak için bir araya geldik. 'Savaş, ölünce değil; düşmana benzeyince kaybedilir' diyen Bilge Lider hakikaten bir çınar ağacı ve yeri doldurulmayacak bir insandı. Kendisini davasına adamış, halkına adamış, büyük mücadeleler vermiş ve en son yapmış olduğu anlaşma neticesinde Bosna'daki Müslüman kardeşlerimizi koruma altına almıştı. Ömrünün son zamanlarında 'Çok yaşadım ve çok yoruldum. Şimdi sevgilime kavuşmak istiyorum' diyen Aliya'yı ölümünün 13 yılında rahmet, minnet ve şükran yad ediyoruz" dedi.

        Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygün'de, "Bilge Lider İzzetbegoviç, 20. yüzyıla damgasını vurmuş, tüm hayatını zulme uğrayan insanların felaha ermesi için harcamış büyük bir liderdi. Zulüm deryasında boğulmaya mahkum edilen yüz binlerce Müslüman Boşnak için umut oldu. Sözleri, eserleri ve eylemleri ile hiçbir zaman bu umutları boşa çıkarmadı. Genç Memur-Sen olarak böyle bir program hazırlandığı için gençleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerin ruhuna yapılan duanın ardından hazırlanan Aliya İzzetbegoviç belgeselinin izlenildiği anma programı, STK Platformu Genel Sekreteri Faruk Uludağlı'nın kapanış konuşması yapmasıyla sona erdi.

        (MB-Y)

        21.10.2016 09:55:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler