Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Posacı'dan zirve öncesi güçbirliği çağrısı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Türk hayvancılık sektörünün buluşma noktası olan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı öncesi güçbirliği çağrısı yaptı.

        Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'na sayılı günler kaldı. Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, gıda tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerinin katılacağı fuarın bölgeye büyük bir canlılık getireceğini söyledi. Kuşadası'nda düzenlenecek ve sektörün zirvesi olarak nitelendirilen fuarın 340 binin üzerinde hayvan varlığıyla Aydın'ı bir adım öne çıkartacak kapasitede olduğuna dikkat çeken Posacı, "İster büyükşehir ister üretici isterse tüketici olsun hepimiz aynı gemideyiz. O yüzden fuar için her kesim elini taşın altına koymalı" dedi.

        Geçen yıl fuarın süt sektöründeki krizin atlatılmasında büyük etkisi olduğunu hatırlatan Posacı, "Sektördeki krizi önlemek için süt tozu yapılması gündeme getirilmiş ve bu tartışma konusu da olmuştu. Fuarın hemen ardından da süt tozu üretiminin artmasıyla piyasadaki sıkıntı giderildi. Et ve süt kurumunun devreye girmesiyle sütteki kriz engellenmiş oldu. Tüm bunların hareket noktası da fuar oldu. Şimdi ise önümüzde yeni fuar var. Sektörün de sıkıntıları sorunları var. Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı da bu noktada yine çözümün adresi olacaktır. Ancak bunun için her kesimin desteği gerekiyor. Bakanlıktan yerel yönetime kadar her kesimin güçbirliği, yine önümüzü açacak kararların alınmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

        Fuarın turizm merkezi Kuşadası'nda gerçekleşmesinin tarım ve hayvancılık sektörünün buluşmasına ayrı bir boyut kazandıracağını da ifade eden Posacı, şunları söyledi: "Kuşadası'nda böyle büyük bir kongre merkezi olması da bizim için bir avantaj sağlıyor. Çünkü bu sayede bölgenin tanıtımı ve katılımcı konukların daha rahat bir ortamda ağırlanmasını sağlamış olacağız. Burada konuklarımız 3-4 gün boyunca otellerimizde kalacak. Bu anlamda da turizm sezonunun bitmesinin hemen ardından böyle bir fuar ile yeniden bölgeye canlılık gelmiş olacak"

        (MB-E)

        21.10.2016 10:06:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler