Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetlerini Kırıkhan'a da taşıdı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, düzenli olarak yardım elini uzattıkları Suriyeli sığınmacılara yapılan hizmetleri Hatay Kırıkhan'da yerinde inceledi.

        Ocak 2013'ten beri Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara düzenli olarak yardım elini uzatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, bu kez yardımların dağıtım organizasyonunun yapıldığı Hatay Kırıkhan'da incelemelerde bulundu. Başkan Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Metin'in Hatay Kırıkhan'daki temaslarına Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Yardımlaşma Derneği Başkanı Rahmi Vardı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

        Hatay Yardımlaşma Derneği Gıda Bankası, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın modelini uyguluyor

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile beraberindekiler, 2 günlük programın ilk ziyaretini Hatay Yardımlaşma Derneği Gıda Bankası'na gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi tarafından gönderilen yardımların teslim alınması, depolanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştiren Hatay Yardımlaşma Derneği'nin Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nı model alarak hizmete sunduğu Gıda Bankası, binlerce kilometre uzaktan Tuzla'yı hatırlattı.

        Başkan Yazıcı ve eşi, Gıda Bankası'nın tüm birimlerini gezdi. Gıda Bankası'ndaki uygulama ile "En Değerli Projesi" olan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın atmosferini Hatay Kırıkhan'da da yaşayan Başkan Yazıcı ve eşi, dernek yöneticilerini tebrik etti.

        Başkan Yazıcı ve eşi, savaş mağdurlarını ziyaret etti

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Suriye'deki iç savaşın kadın ve yetim mağdurlarını yerleştirildikleri evlerde ziyaret etti. Eşinin mezarını bile bilmeden bir diğer ülkede yaşamını sürdüren kadınlar, anne ve babasını hiç hatırlamadan büyüyen çocuklar, savaşın acımasız yüzünü bir kez daha hatırlattı. Başkan Yazıcı ve eşi, savaş mağduru çocukları sevdi, onlarla yakından ilgilenip hediyeler verdi.

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da savaşta eşini, çocuğunu ve yakınlarını kaybeden kadınlarla görüştü.

        Yardımlar gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıyor

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi'nin hem İslami hem de insani bir duruş olarak Suriyeli sığınmacılara yardımlarını sürdürdüğünü hatırlattı. Hatay Kırıkhan'da yapılan çalışmaları beğendiğini belirten Başkan Yazıcı, "Tuzla'dan bugüne kadar 65 TIR yardım malzemesi gönderdik. Yardımlarımızı düzenli olarak sürdürüyoruz. Suriyeli sığınmacıların mağduriyetini gidermek, iç savaştan kaçarken daha büyük trajediler yaşamasını önlemek adına yardımlarımızı sürdürüyoruz. Biz yardımları gönderiyoruz ama burada da ciddi bir organizasyonla Tuzla halkının hayrının gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını, bunun titiz bir şekilde sürdürüldüğünü görmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        Tuzla Belediyesi tarafından Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlar

        Tuzla Belediyesi, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara ilk yardım TIR'ını 21 Ocak 2013'te Gönül Elleri Çarşısı'ndan dualarla gönderdi. Tuzla Belediyesi öncülüğünde düzenlenen kampanyalar kapsamında Ocak 2013- Ekim 2016 döneminde toplam 65 TIR yardım malzemesi gönderildi. Tuzla Belediyesi, Suriyeli sığınmacıların insani koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için gönderdiği yardım malzemeleri içinde engelli araçları, yiyecek, içecek, barınma, ilaç ve temizlik malzemeleri yer aldı.

        Tuzla Belediyesi'nin Hatay Kırıkhan'a gönderdiği yardım malzemeleri, Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Tuzla Belediyesi Hatay Kırıkhan'da yardımların tek elden ve insan onuruna yakışır bir şekilde dağıtımı için Gıda Bankası kurdu. Tuzla Belediyesi, 2013'ten itibaren Hatay Kırıkhan'da her Ramazan ayında günlük bin kişilik olmak üzere toplam 120 bin kişiyle Ramazan'ın bereketini paylaştı.

        Tuzla Belediyesi, sığınmacıların hem fiziki hem de ruhsal ve sosyal yaşamını daha iyi şartlarda sürdürmesi için Hatay Kırıkhan'da Tıp Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi ve Psikolojik Danışma Merkezi kurdu. Tuzla Belediyesi, 3 sağlık merkezinin tüm tıbbi malzeme ve ihtiyacını düzenli olarak karşılıyor. Tuzla Belediyesi, Hatay Kırıkhan'da 18 Yetim Evi yaptı, Çocuk Yetimhanesi inşaatına 7 TIR yapı malzemesi gönderdi. Tuzla Belediyesi, yardım dağıtımını organize eden Hatay Yardımlaşma Derneği'ne 2 adet yardım dağıtma aracı, 1 ambulans, 1 su tankeri tahsis etti. Tuzla Belediyesi'nin Hatay Kırıkhan'da kurduğu ekmek fırını, her gün 3 bin kişinin ihtiyacını karşılıyor.

        (HB-ÖZ-Y)

        21.10.2016 10:53:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler