Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sokak müzisyenler hem sanatları icra ediyor, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Yaşar Beyazıt

        BİLECİK (İHA) – Bilecik'te 3 lise öğrencisi ellerindeki gitarlarla sokaklarda hem sanatları icra ediyor, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar.

        Öğrencilerden ikisinin ellerindeki çaldıkları gitarlara diğer öğrencinin de solistlik yaparak caddeden geçen vatandaşlara şarkı söylemelerine halkı duyarsız kalmıyor. Lise son öğrencileri Barış Kara, Enis Kayabay ve Alperen Dolapçı, Bilecik'in işlek cadde ve sokaklarında gitar çalıp şarkı söyleyerek harçlıklarını çıkarıyor. Kaldırıma oturup şarkı söyleyen öğrencileri görenler hemen grubun yanında toplanıyor. Öğrencilere destek olmak isteyen vatandaşlar ise; gönüllerinden kopan miktarda para vererek gençlerin çabasını boşa çıkarmıyorlar. Kimileri ise; anı ölümsüzleştirmek amacıyla cep telefonlarıyla görüntü kaydedip fotoğraf çekiyorlar.

        Sokak müziği yaptıklarını ifade eden grubun üyesi Barış Kara, şehir merkezlerinde yapmış oldukları mini konserlerle az da olsa para kazanmaya çalıştıklarını kaydederek, "Okulun dışındaki vakitlerimizi havanın durumuna bağlı olarak sokak çalgıcılığı yapıyoruz. Gösteriler ilgiden memnunuz. Hem okuyor, hem sanatımızı icra ediyor, hem de vatandaşların verdiği bahşişlerle okul harçlığımızı çıkartıyoruz" dedi.

        (MYB-MET-Y)

        21.10.2016 11:02:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler