Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'de öğretmenlere atık pil eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde yürütülen "Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı" konulu eğitim programı çerçevesinde, öğretmenler atık pil konusunda bilgilendirildi.

        Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime, Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan özel ve devlet okullarından çok sayıda öğretmen katıldı. TAP Ankara sorumlusu Abdullah Ömür'ün verdiği eğitimde, öğretmenler aracılığıyla öğrencilerde pillerin kullanımı ve atık pillerin doğaya zararları konusunda bilincin oluşturulması amaçlanıyor. Pillerin toprağa, suya bırakılmaması ve evsel atıklarla birlikte çöp konteynerine atılmaması gerektiğini vurgulayan Ömür, atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılmaması gerektiğini ifade etti.

        Katılımcılara atık pil toplama kutusu dağıtıldı

        Ömür, atık pillerin içindeki ağır metallerin çevreye ve insanlara verdiği zararların önüne geçilmesi için, atık pillerin pil toplama kutularına atılması gerektiğini kaydetti. Ömür, TAP tarafından Türkiye genelinde sürdürülen ve 30 Nisan'a kadar devam edecek Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması yapıldığını da sözlerine ekledi. Eğitim sonunda atık pillerin toplanması konusunda her türlü malzeme teminin Yenimahalle Belediyesi'nden yapılabileceği söylenerek, katılımcılara atık pil toplama kutusu, bilgilendirme broşürü ve CD'si dağıtıldı.

        (AS-ÖZ-Y)

        21.10.2016 12:11:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler