Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GENÇKONFED Genel Başkanı Okudan: "Artık yurtta susan dünyada susan bir Türkiye yok"

        ANKARA (İHA) - Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, artık yurtta susan ve dünyada susan bir Türkiye olmadığını belirterek, Lozan elbisesinin dar gelmeye başladığını söyledi.

        GENÇKONFED Genel Başkanı Okudan, Lozan Anlaşması'nın Osmanlı'nın yıkılması değil, geçici bir süre faaliyetlerine son vermesi olduğunu belirterek, "Ünlü tarihçi Arnold Toynbee'nin dediği gibi; 'Osmanlı devleti durdurulmuş bir medeniyettir. Ölmüş bir medeniyet değildir.' Osmanlı, Sevr ile durdurulan ve Lozan ile dondurulan bir medeniyettir. Lozan anlaşmasının üzerinden tam 93 yıl geçti. İki ayrı safhada gerçekleştirilen Lozan konferansı sonucunda Türkiye cumhuriyeti bağımsız bir devlet olarak tanındı. Bu Lozan görüşmelerinin bize sağladığı en büyük kazanımdı. Fakat biz bir devlet olarak tanınırken, kurtuluş savaşında belirlediğimiz Misak-ı Milli sınırlarının tamamına sahip olamadık. İşte bu gün dondurulan Osmanlı tekrardan ayağa kalkıyor, Musul operasyonu da bu konuyla ilgilidir. Bütün mesele budur" dedi.

        "Kurtuluş savaşında asli olarak kabul edilen Misak-ı Milli sınırlarımıza doğru harekete geçtiğimiz aşikardır" diyen Okudan, "Aynı zaman da dondurulan Osmanlı devleti uyanmaya başlamış eski bölgelerindeki her gelişmeye müdahale edeceğini deklare etmiştir. Bu gün Lozan üzerinden yapılan bu tartışmaların temel nedeni de budur.15 Temmuz girişiminin de bu kapsamda değerlendirilmesi doğru olacaktır. Artık yurtta ve dünyada susan bir Türkiye değil, Türkiye de ve dünyada adalet diyen bir Osmanlı vardır. Daha doğrusu Lozan anlaşmasıyla geçici bir süre faaliyetlerine son veren Osmanlının geriye dönmesi gerçeği vardır" ifadesini kullandı.

        (BC-ÖZ-Y)

        21.10.2016 12:35:00 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler