Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Doğan, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.

        İzmit Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezini ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ziyarete gelen öğrencilerle sohbet etti.

        Ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "2014 yerel seçimlerindeki adaylık seçimlerimden biri 3D Yazıcı ve Tasarım merkeziydi. Projeyi ilk açıkladığımda tam olarak anlaşılamamıştı. Aslında 3D yazıcı sistemleri günümüzde tüm dünyanın kafa yorduğu bir alan. Belki sanayi devriminin olacağı, insanların o teknolojiyi yakaladıkları zaman yeni uygarlaşma, yeni zenginlik kaynaklarını geliştirebilecekleri bir alan. Dünyadaki bu gelişmeleri yakından takip eden biz de 3D Tasarım Merkezimizi hayata geçirdik. Şehrimizdeki kurumlarımız, belediyelerimiz, okullarımız merkezimize ilgi gösteriyor ve ziyaret ediyorlar. Özellikle okullarımız ve öğrencilerimiz merkezimizde öğrendiklerini hayata geçiriyorlar. Bu durumu görmek bizi hem sevindiriyor hem de gururlandırıyor. Öğrencilerimiz, merkezde hem tasarım becerilerinizi geliştirme hem de tasarladıklarını hayata geçirme imkânı bulabiliyorlar. Özellikle gençlerimizin teknoloji okuryazarlığının arttırılması, üç boyutlu modelleme becerilerinin geliştirilmesi ve teknik eğitimlerinin verilmesinde önemli rol oynayan projemiz Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Herhangi bir ücretin talep edilmediği merkezimizden, hafta içi her gün mesai saatleri içinde hizmet alınabiliyor. Akıl teriyle zengin olmanın mümkün olduğu şu dönemde son teknolojik yazıcıların yer aldığı merkezimizde 3D yazıcıların tüm fonksiyonlarını gençlerimize öğretiyoruz. Alın teri eskisi kadar para etmiyor artık akıl teri daha çok para ediyor" şeklinde konuştu.

        (İG-RFK-Y)

        21.10.2016 12:53:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler