Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TED'de dil eğitimi okul öncesinde başlıyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Türk Eğitim Derneğinin 88 yıllık tecrübesi ve yenilikçi eğitim öğretim anlayışı ile öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji'nde öğrenciler, İngilizce'yi okul öncesi sınıflarda öğrenmeye başlıyor.

        TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, kaliteli yabancı dil eğitiminin TED okullarının temel özelliklerinden birisi olduğunu vurguladı. İngilizce eğitiminin, teknoloji donanımlı sınıflarda bilgisayar ve internet destekli programlar eşiğinde ve yabancı öğretmenlerin de desteği ile verildiğini anlatan Şamat, "Öğrencilerimizin konuşma, okuma, yazma ve dinleme gibi bütün dil becerilerinde kendilerini etkin bir şekilde ifade etmelerini sağlıyoruz" dedi.

        Hayatın parçası

        Şamat, öğrencilerin İngilizce'yi hayatlarının bir parçası olarak görerek, hedef dilde konuşmaları, kitap okuma, yazma, araştırma ve sunum yapma, program seyretme alışkanlıklarını kazanmalarını sağlayacak ders içi ve ders dışı etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

        Tüm bunların yanı sıra öğrencilerin hem yabancı kültürleri tanıma hem de öğrendikleri dili doğal ortamlarında kullanmaları için fırsat oluşturulduğunu ifade eden Şamat, "Okulumuzda, İngilizce dil eğitimi okul öncesi, ilkokul ve ortaokulumuzda TED Genel Merkezi tarafından verilen sınavlarla izlenir. Ayrıca, 4. Sınıftan itibaren öğrencilere İngilizce seviye tespit sınavı uygulanarak, sınav sonunda belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim öğretim yılı süresince öğrencilere İngilizce Destek Programı uyguluyoruz" diye konuştu.

        Haftada 10 saat İngilizce var

        Şamat, küreselleşen dünyada yabancı dilin artık olmasa olmazlar arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Okul öncesi öğrencilerimiz dahil haftada 10 saat İngilizce dersi görmektedir. Bunun da 5 saati tüm sınıflarımızda yabancı öğretmenlerimiz, 5 saati yerli öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. Ayrıca, okul öncesi ve birinci sınıflar düzeyinde çeşitli skeçlerle öğrencilere oyun içinde İngilizce öğrenmelerini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

        (BB-OE-Y)

        21.10.2016 13:32:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler