Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'da ilk kez kız öğrencilere ücretsiz buz pateni

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü Şehirler ve Kültüler-Yörelerimiz Projesi kapsamında Erzurum'da üniversite eğitimine yeni başlayan kız öğrencilere yönelik ücretsiz buz pateni kursu verildi.

        Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KYK Müdürlüğü üniversite birinci sınıf öğrencilerini buz pateni ile tanıştırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü önemli projelerden biri olan Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi kapsamında Erzurum'da Üniversite eğitimine yeni başlayan öğrencilere yönelik ücretsiz buz pateni kursu düzenlendi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği ücretsiz buz pateni kursuna bayan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erzurum GHSİM'nin otobüsleri ile KYK'da kalan ve Atatürk Üniversitesi ile ETÜ'de eğitim gören Üniversite birinci sınıf öğrencilerini 500 kişilik buz hokeyi salonuna taşıyor. Burada öğrencilere buz pateni eğitimi veriliyor.

        800 ÖĞRENCİ KURS GÖRECEK

        Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2 ay boyunca devam edecek etkinlikte, Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi sayesinde 800 üniversite öğrencisine ücretsiz buz pateni kursu vereceklerini söyledi. Taşkesenligil, "Erzurum, kış mevsiminin en uzun yaşandığı iller arasında yer alıyor. Burada il müdürlüğümüze ait buz salonlarından üniversite öğrencilerinin faydalanması için böyle bir çalışma başlattık. İnanıyorum ki, öğrenciler kış mevsiminde Erzurum'dan şikayetçi olmak yerine spor yaparak zevk alacaklar. Memleketlerine gittiklerini buz pateni bilen bireyler olarak ailelerine ve arkadaşlarına güzel şeyler anlatacak. Erzurum GHSİM olarak ilimizin tanıtımına katkıda bulunmanın ve bakanlığımızın projelerini başarı ile yürütmenin gururunu yaşıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Valimiz Seyfettin Azizoğlu ile her zaman projelerimizde bizim yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyoruz" dedi.

        Bu arada Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesine Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz ve Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok da destek veriyor. Yusuf Tosunoğlu, Ferhat Doğuş Aygün, Fatih Arslan ve Şeyma Nur Kavaz da, antrenör olarak üniversite öğrencilerine buz pateni eğitimi veriyor.

        Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz da, üniversite öğrencilerinin buz pateni eğitimini izleyerek, öğrencilere ve antrenörlere başarı dileğinde bulundu.

        (ÖB-ÖB-Y)

        21.10.2016 13:33:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler