Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağlar Belediye personeline iş güvenliği semineri

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, çalışanlarına olası iş kazaları karşısında önlem almalarını sağlamak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği semineri verdi.

        Bağlar Belediyesi, çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim semineri başlattı. Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı çalışan personellere yönelik yapılan eğitim semineri Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye personelin katıldığı seminerde sunum yapan Bağlar Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı Veysi Çelebi, iş kazası ve meslek hastalıklarından kaynaklanan sonuçlar hakkında çalışanları bilgilendirdi. İş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çeken Çelebi, amaçlarının iş yerlerinde sağlıklı ve güvenlikli bir ortamı temin etmek olduğunu söyledi. Çelebi, Türkiye'de her gün 4 kişinin iş kazası sebebiyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, iş sağlığı ve güvenliğinin kazalar karşısında çalışanı koruduğunu belirtti. Çelebi, iş kazalarının yüzde 88'inin tehlikeli davranışlardan, yüzde 10'unun emniyetsiz durumlardan ve yüzde 2'sinin doğal olaylardan kaynaklandığını söyledi. Amaçlarının çalışanları hak ve sorumlulukları konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Çelebi, "Bu oranlardan da görülüyor ki, iş kazalarının yüzde 88'inin nedeni insanlardır. Eğitimdeki temel amacımız iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazaları ve meslek hastalıklarını azaltmak, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek, iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmaktır" dedi.

        İş kazalarının yüzde 50'ye yakın sabah vardiya değişiminde olduğunu kaydeden Çelebi, "Birçok kazanın sabah vardiya değişimine yakın saatlerde olduğunu görüyoruz. Bu kazaların sebebi; uykusuzluk, tedbirsizlik, işi zamanında yetiştirememe endişesidir. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki, iş kazaları kıştan yaza doğru artış göstermektedir, sonbaharda ise azalma saptanmaktadır" ifadelerini kullandı.

        Bağlar Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı Veysi Çelebi, daha sonra iş kazalarının önlenmesi için alınması gereken önlemler, uyarıcı levhaların ve etiketlerin doğru okunması başta olmak üzere, işverenin yükümlülükleri, yasal hak ve sorumluluklar konularında bilgiler verdi.

        (İHA-AKK-Y)

        21.10.2016 14:27:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler