Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fikret Otyam sanatıyla Maltepe'de yaşayacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz usta sanatçı Fikret Otyam'ın adı, eserleriyle Maltepe'de yaşatılacak. "Otyam Sanat Evi", Cumhuriyet'in 93'üncü yılı kutlamaları kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak.

        Fikret Otyam hayatta iken eşi Filiz Otyam ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın çabalarıyla kurulan Fikret Otyam Sanat Vakfı, Otyam'ın adını yaşatmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü "Otyam Sanat Evi"nin açılışını, Cumhuriyet'in 93'üncü yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2016 Cuma günü gerçekleştirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından açılacak olan sanat evi, sanatseverler tarafından merakla bekleniyor.

        Genç sanatçılar yetiştirecek

        400 metrekare alanda kurulu bulunan "Otyam Sanat Evi", 2 katlı bir mimariye sahip. Birinci katında el sanatları kurslarının verileceği atölyeler, resim ve müzik atölyelerinin yer aldığı sanat evinin ikinci katında ise usta sanatçı Fikret Otyam'ın miras bıraktığı sanat eserleri, kitapları ve Otyam'ın hayatına dair eşyalar sergilenecek.

        Vakıf senedi Otyam'a teslim edilmişti

        Ünlü yazar ve ressam Fikret Otyam'ın 89'uncu yaş gününde, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 90'a 1 Kala doğum günü etkinliğinde Fikret Otyam Vakfı'nın "Vakıf Senedi", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, Fikret Otyam'a teslim edilmişti.

        (HB-ÖK-Y)

        21.10.2016 14:50:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler