Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesinden çevreci maskotlar tanıtımı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Mustafa Çiçek

        Kamera : Mustafa Çiçek

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Çevre bilinci eğitimleri" kapsamında hazırlanan çevreci "Toprak ve Su" maskotları basına tanıtıldı.

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Gaziantep genelindeki tüm ilköğretim okullarını kapsayan çevre bilinci eğitimlerinin öğrenciler tarafından ilgi görmesi, görsel açıdan desteklenmesi ve akılda kalıcı olması amacıyla oluşturulan 'Toprak ve Su' maskotları ile bu yıl 100 bin öğrenciye çevre eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sonraki nesillere daha temiz bir çevre bırakmanın yolunun bilinçli bir topluma sahip olmaktan geçtiğini söyledi.

        "Türkiye'nin en genç nüfusuna sahibiz"

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ilköğretim çağındaki çocukların çevre bilincini geliştirmek amacıyla 'Toprak ve Su' ile yeni bir kampanyaya başlatıldığını açıkladı.

        Fatma Şahin, "Şehir olarak Türkiye'nin en genç nüfusuna sahibiz bu bizim açımızdan en büyük hazinedir. Bu hazineyi çok iyi bir şekilde işleyip, eğiterek geleceğe hazırlamamız ve onları her yönden bilinçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle bu bölgede baktığınız zaman çevre bilinci çok daha önemli neden diye soracak olursanız toprak, su ve hava bizim acımızdan çok önemli biz sanayi bölgesiyiz kentleşme, küreselleşme göçün yaşandığı bir bölgedeyiz ve bu konuda yapmamız ve yapmamız gerekenler var. Tabi ki eğitim çağında çocuklarımız kitaplardan, hocalarından eğitim müfredatından bunu öğreniyorlar ama bunun önemine daha fazla dikkat çekmek bu konuda onların bilincini yükseltmek, farkındalığını arttırmak ve çevre bilincini arttırarak geleceğe taşımak için çevreyi koruyarak kullanmak ve bizden sonraki nesillere daha temiz bir toprak, daha temiz bir su, daha temiz bir hava bırakmak için bu kampanyaya başlatıyoruz" dedi.

        Hedef 100 bin öğrenci

        Koruyucu ve önleyici tedbirler alınarak, çocuklar ile ailelerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Pahalı olmayan yöntem toplumsal bilincin yükseltilmesi. Her şey çocukken başlıyor. Atalarımızın söylediği 'ağaç yaş iken eğilir' kavramı bizim için hala çok geçerli. Çocuklarımız nasıl kendini koruyorsa, kendini yetiştirmek için gayret gösteriyorsa aynı şeyi çevresi ve tabiat içinde yapması gerektiğini öğretmemiz gerekiyor. Bunu içselleştirmemiz, yaşam şekline dönüştürmemiz ve sahiplenmelerini sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

        Açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç da başlatılan kampanya kapsamında geçen yıl 40 bin öğrenciye ulaştıklarını, bu yıl ise 100 bin öğrenci hedeflediklerini belirterek, okullarda öğrencilere dağıtılacak setler hakkında bilgi verdi.

        (BRN-Y)

        21.10.2016 16:08:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler