Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Köksoy, Gazeteciler gününü kutladı

        (Fotoğraflı)

        Olgun Yıldız

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 21 Ekim Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Köksoy, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nün 156'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Halkın haber alma özgürlüğüne aracılık eden basına demokrasinin sağlıklı işlemesinde büyük görev düşüyor. Objektif olmayan asılsız haberlerle, düşünce özgürlüğünün, insan hakları ve demokrasinin teminatı olarak adlandırılan dördüncü güç yıpratılmamalıdır" dedi.

        Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Köksoy, "Tüm basın emekçilerimizin Dünya Gazeteciler Günü'nün kutlu olsun. Osmanlı Devleti'nin ilk yayın organı olan, 21 Ekim 1860 tarihinde yayın hayatına başlayan Türkçe haftalık gazete Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kutlanan bu özel gün Türk gazetecilik ve edebiyat tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Çünkü Tercüman-ı Ahval Gazetesi, tartışma gazetesi olarak, sosyal ve siyasi olaylara Türk basınında ilk defa yer vermiştir.

        Demokrasinin her türlü vesayetten kurtulması, bireyin ve toplumun olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi için bağımsız ve özgür basının önemi, özellikle içinden geçtiğimiz bu kritik günlerde her geçen gün daha da artmaktadır. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde medyanın ve demokrasi savunucusu olarak görev yapan gazetecilerin rolü unutulmamalıdır.

        Bundan sonra da demokrasinin bilinen üç ayağı, yasama, yürütme ve yargı dışında dördüncü ayağı olan medyaya halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve 'Yenikapı Ruhu'nun korunarak devam ettirilmesi için büyük görevler düşmektedir. Türk toplumunun özgür basın kavramı ile tanıştığı 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününde tüm gazetecilerimizi ve medya mensuplarımızı kutlarım." dedi.

        (OY-AT-Y)

        22.10.2016 11:12:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler