Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'da "En İyi Akaryakıt İstasyonu Yarışması" sonuçlandı

        - Gizli müşteriler denetledi

        - Tuvaletler 'en iyi, temizlik ve fark oluşturan' dallarında değerlendirmeye alındı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "En İyi Akaryakıt İstasyonu Yarışması" sonuçlandı. ATSO 14. Grup (Akaryakıtçılar) Meslek Komitesi'nin önerisiyle gerçekleştirilen ve Antalya bölgesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarının değerlendirildiği yarışmada; En İyi İstasyon, En Temiz İstasyon, En İyi Müşteri Odaklı Hizmet Veren İstasyon, En iyi Pompa Görevlisi Hizmeti, En Enerjik/Dinamik ve Mutlu Personeli Olan İstasyon, En İyi Market, En İyi Tuvalet, En Hijyenik Tuvalet, En çok fark yaratan Tuvalet ve Kadın Dostu İstasyon kategorilerinde gizli müşteri denetimleriyle yapıldı. Yarışmada Sezerler Petrol-Kepez Şubesi-PO İstasyonu "Tüm Kategorilerde En İyi İstasyon" ödülüne layık görüldü.

        Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Ramada Otel'de düzenlenen törenle verildi. Törene ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ayhan Kızılsavaş, Ethem Tayfun Kavukcu, ATSO 14. Grup Komite Başkanı Ali Yılmaz, ATSO Meclis ve Meslek Komite üyeleri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Törende bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO'nun birçok alanda Türkiye çapında örnek uygulamalara ve ilklere imza attığını, yarışmanın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

        Sektörün cesareti

        ATSO'nun, Antalya'nın proje üretme kapasitesi en fazla olan kurumların başında geldiğini belirten Başkan Davut Çetin, "Bu güçlü yapının temeli, mutfağı ise meslek komitelerimizdir. 49 meslek komitemizin değerli üyeleri, bu bilinç ve sorumluluk duygusu ile yoğun mesai harcıyorlar. En İyi Akaryakıt İstasyonunu Yarışması da 14. Meslek Komitemizin önerisi ile hayata geçmiştir. Meslek Komitelerimizden markalaşma üzerine proje geliştirmelerini istediğimizde 14. Grubumuzdan bu güzel öneri geldi. Biz de bu güzel fikri destekledik. Bu yarışmayı birkaç yönden çok değerli buluyorum. Öncelikle tüm sektörlere örnek olacak bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Sektörümüz kendi hizmet kalitesini değerlendirme cesaretini göstermiştir. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Yarışma ile sektör üyelerimizin kendilerini gözden geçirme, eksik ve güçlü yönlerini görme imkânları olmuştur. Gelişmek isteyen işletmeler için dışardan bir gözün yaptığı tespitler çok değerlidir. Bu bilinçte olan işletmelerimiz yarışma sonuçlarını eminim kalitelerini artırmak için değerlendireceklerdir. Ayrıca iyi olanı, güzel olanı takdir etmek önemlidir. 'Marifet iltifata tabidir' diye bir sözümüz vardır. Marifetin erbabı işini iyi ve güzel yapmış ise iltifatı hak eder. İltifat, marifeti de güzelleştirir" dedi.

        ATSO Etik Kurul kurdu

        ATSO bünyesinde "Etik Kurul" oluşturduklarını da vurgulayan Başkan Davut Çetin, "Kurulumuz, bir etik sözleşme çalışması yapılıyor. Meslek Komitelerimiz de kendi sektörlerine dair hassasiyetlerini bu sözleşmeye dâhil edecekler. Belirlenen etik değerlere bağlı olduğunu beyan eden ve bu sözleşmeyi imzalayan işletmelerimizi farklı mecralarda tanıtacağız. Kendilerine, ofislerine asacakları, prestij aracı olarak kullanabilecekleri bir belge vereceğiz. Bu çalışmamız da alanında Türkiye'de bir ilk olacak" diye konuştu.

        Hedef en iyi bölge olmak

        ATSO 14. Grup Komite Başkanı Ali Yılmaz da, "Objektif ve uzun süren çalışmalarımız neticesinde belli kategorilerde en iyilerimize ödüller vereceğiz. Amacımız Antalya bölgemizi tüm Türkiye'de en iyi bölge yapmak" dedi. Konuşmasında komitenin faaliyetleri hakkında bilgi veren Ali Yılmaz, "Sektörle ilgili çok çalışma yapıyoruz. Tarafımızdan sektör adına, PETDER'e, EPDK'ya, Başbakanlık, Enerji Bakanlığı, PUİS gibi sektörümüzle ilgili konularda görüşmeler ve yazışmalar yapıyoruz. Bizim Meslek Komitesi olarak bir yaptırım gücümüz yok. Misyonumuz makro sorunlarla uğraşmak. Yani sorunları temelden çözecek girişimlerde bulunmak. Özellikle EPDK ile yazışmalar yaparak, istişare yaparak sektörel sorunlarımızı takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

        Dereceye giren istasyonlar vöe kategorileri;

        1)Tüm Kategorilerde En İyi İstasyon

        Sezerler Petrol-Kepez Şubesi- PO istasyonu

        2) En Temiz İstasyon

        Hesapçı Otomotiv-Korkuteli Şubesi-Opet istasyonu

        3)En İyi Müşteri Odaklı Hizmet Veren İstasyon

        1) Hilmi Beken Turz.Pet. Ür. Nak. ve Tic. Ltd. Şti. - Muratpaşa Şubesi - Lukoıl İstasyonu

        2) Özyiğit Akaryakıt Tarım Ticaret Turizm İnşaat Limited Şirketi-Total İstasyonu

        4) En iyi Pompa Görevlisi Hizmeti

        Büyükgebizler Petrol- Aksu /BP İstasyonu

        5)En Enerjik/Dinamik ve Mutlu Personeli Olan İstasyon

        Konurlar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - 2.Şubesi- Moil İstasyonu

        6)En İyi Market

        Shell Petrol A.Ş - Varsak Şubesi

        7)En İyi Tuvalet

        Filiz İnce Petrol - Lukoıl İstasyonu

        8)En Hijyenik Tuvalet

        Ünal Petrol Hayvancılık Teks.Turz.İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. - Antalya Şubesi- Opet İstasyonu

        9)En çok fark yaratan Tuvalet

        Göçmentürk Dayanıklı Tüketim Malları Tic. ve Turz. Litd. Şti. Gazipaşa Şubesi - Shell İstasyonu

        10) Kadın Dostu İstasyon

        1) İbrahim Temiz Akaryakıt Nakl. Gıda Turz.Tic. Ltd.Şti.-Antalya Şubesi -PO İstasyonu

        22.10.2016 11:42:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler