Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Ak'tan Keçiörenlilere aşure ikramı

        (Fotoğraflı)

        Benan Özben

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflar ile sınırlı kalmaması lazım" dedi.

        İslam dininde ve geleneğimizde önemli bir yeri olan Muharrem ayının gelişiyle birlikte Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçenin çeşitli noktalarında vatandaşlara aşure ikram etmeye devam ediyor. Etlik Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen ikrama Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Uğur Polat, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert de katıldı.

        Başkan Ak aşure almak için sıraya giren Keçiörenliler ile tek tek ilgilenip sohbet ederken, Muharrem ayının önemine de dikkat çekti. Ak, "Geçmiş ümmetlerin, geçmiş peygamberlerin kurtuluşlarının gerçekleştiği, buna karşılık da Muharrem orucu ve aşure tatlısı gibi uygulamaların yapıldığı güzel bir aydayız. Mübarek Muharrem ayınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır"

        Keçiören Belediyesi olarak ağızları tatlandırmak istediklerini belirten Başkan Ak, "Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflar ile sınırlı kalmaması lazım. Herkesin imkanı ölçüsünde aşure yapıp, konu komşusuna da dağıtması gerekiyor. Bu geleneğimizi sürdürmeliyiz. Bu tür etkinlikler, arkadaşlığa, dostluğa ve dayanışmaya büyük katkı sağlıyor. Geçmişten bugüne süregelen aşure geleneğinin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğine inanıyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Down sendromlu milli yüzücüye özel ilgi

        Down Sendromlular Dünya Yüzme Şampiyonasında 2 bronz madalyanın sahibi milli yüzücü Gökhan Kotan (26) Başkan Ak ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kotan ile yakından ilgilenen Ak, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.

        (BEN-SO-Y)

        22.10.2016 12:40:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler