Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 BİN 500 haneye elektrik ve su bağlandı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yeni düzenleme sonrası ruhsatsız yapılarda oturan vatandaşlar elektrik ve suya kavuştu.

        Yıldırım Belediyesi'nin ilçedeki 2004 yılından sonra yapılmış ruhsatsız yapılara kentsel dönüşüm sözleşmesine imza atmak şartıyla sağladığı elektrik ve su aboneliği kolaylığına vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. Belediye hizmet binasına gelen vatandaşlar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından elektrik ve su aboneliğine kavuşuyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun çıkmasından ardından Yıldırım Belediyesi'ne 20 bine yakın bağımsız hane başvurusu yapıldı. İşlemleri tamamlanan 7 bin 500 haneye elektrik ve su aboneliği verildi.

        Plansız yapılaşma sebebiyle yıllardır yaşanan meseleleri çözmek için büyük bir adım attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu zamana kadar ilçemizde yaklaşık 40 bin insanımız elektrik ve suyu dolaylı yollardan kullanıyordu. Kentsel gelişim alanı kabul edilen yerleşim yerlerine 10 yıllığına elektrik ve su verilmesi için bakanlarımız ve milletvekillerimizle görüşerek Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun çıkmasına katkı sağladık. Yıldırım'ı yeniden inşa ederken önümüzdeki bu büyük engeli kaldırma yolunda bizlere en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlarımıza ve milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (MŞ)

        22.10.2016 13:27:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler