Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TİKA, Togo'da 10 köye değirmen inşa etti

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Togo'nun özellikle kuzey bölgelerinde ve ulaşılması güç dağ köylerinde yaşayan insanların istifadesine sunulmak üzere 10 köye değirmen inşa edildi.

        TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği tarım projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanan Batı Afrika ülkelerinden Togo'nun kırsal bölgelerinde, halkın ana besin kaynaklarından olan mısır, sorgo ve mil gibi hububatları öğütmek üzere 10 ayrı yerleşim biriminde TİKA tarafından değirmen inşa edildi.

        TİKA'nın desteğiyle Togo'nun özellikle kuzey bölgelerinde ve ulaşılması güç dağ köylerinde yaşayan insanların istifadesine sunulmak üzere, Kemeni, Alehilidè, Kpangalam, Doumde, Taganko, Logogome, Lebe Kodeme, GblainvieXedzene, Kohe, Bedzeme köylerinde değirmen kurulumu gerçekleştirildi.

        Afrika genelinde, buğday ve pirincin yanı sıra ana besin kaynaklarından olan mısır, sorgo ve mil gibi hububatlar, teknik imkânlar bulunmadığında, ahşap dibeklerde öğütülerek tüketiliyor. Togo Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde bahse konu köylerde TİKA tarafından inşa edilerek, gerekli ekipmanlarla donatılan değirmenlerden, toplamda yaklaşık 30.000 kişinin istifade etmesi bekleniyor. Arazi şartlarının çok ağır olduğu dağlık bölgelerde, insanların bu değirmenler sayesinde daha rahat bir biçimde beslenmeleri sağlanmış olacak. Togo ve Benin'deki projeler kapsamında bölgede bulunan TİKA heyeti, kurulumları tamamlanan mısır değirmenlerini hizmete açtı. Yerleşim biriminin durumuna göre dizel motor ya da elektrikle çalışan değirmenlerin yöre insanının katkısıyla inşa edilmiş olması, toplumsal dayanışmanın da bir göstergesi olarak dikkatleri çekti.

        Törenin ardından TİKA heyeti tarafından ziyaret edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, TİKA'nın Togo kırsalında inşa ettirdiği değirmenler dolayısıyla TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

        (AS-HA-Y)

        22.10.2016 15:41:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler