Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent Meydanı Projesi görücüye çıktı

        - Seyhan Belediye Başkanı Karalar:

        - "30 Mart seçimlerinden sonra Adana kazanmaya başladı.Çatışma dönemi bitti, çalışma dönemi başladı"

        - Başkan Sözlü:

        - "Feriştahı gelse ÇÜ'nün Kuzey Doğu'sunda yoğunluk arttırmayacağım"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi'nde Balıkçılar Pazarı'nın da içinde bulunduğu bölgeye Seyhan Belediyesi tarafından yapılacak olan 40 bin metrekarelik kent meydanı için organize edilen proje yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirildi. Törene katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da ki müteahhitlere seslenerek, "Çukurova Üniversitesi'nin Kuzey Doğu'sunda Feriştahı gelse yoğunluk arttırmayacağım. Sarıçam bölgesinde de parsel bazındakileri yapılmış kabul edip, diğerlerini de ada bazlı parsel yapıp Kuzey Adana örneğinin yenisini göz göre göre bir daha inşa ettirmeyeceğim" dedi.

        Adana'da Sucuzade Mahallesi'nde Balıkçılar Pazarı'nın da içinde bulunduğu bölgeye yapılacak 40 bin metrekarelik kent meydanı için yapılan proje yarışmasında dereceye giren eserler Adana Kültür Sanat Merkezi'nde sergilendi ve dereceye giren projelere ödül verildi. Meydanın uygulama projesi olarak seçilen Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek'e ait eser, büyük ilgi gördü.

        Merkez Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yapılan kent meydanı projesi yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda kurulacak. Meydan için yıkılacak binaların yüzde 50'si kamulaştırıldı. Meydanın yapılacağı alana ilk kazmayı Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz günlerde yıkım ekipleriyle beraber vurdu.

        Çukurova Üniversitesi'nin Kuzey Doğusunda mantar gibi apartmanlar var

        Sergiye katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmasında, Adana'lı müteahhitlerin gözlerinin çok açık olduğunu bu yüzden Adana'nın kaybettiğini ifade etti. Sözlü, "Türkiye'nin en büyük sorunu yapı niteliğidir. Eskiden müteahhitler ne yapabilirsem o kardır düşüncesiyle önüne gelen yerlere inşaat yaptılar. Şuanda Adana'da düşük yoğunluklu arsalar var, orada müteahhitlerin gözleri yok. Ama Çukurova Üniversitesi'nin Kuzey Doğu'suna gidin mantar gibi apartmanlar var" dedi.

        "Amerika'nın İsrail; Türk belediyelerinin müteahhit lobileri var"

        Kendisine "hep Sarıçam'da inşaat yapıyorsun" diyen kişilere de seslenen Sözlü, "Allah şahit ki ben Sarıçam'da inşaat yapmıyorum. Müteahhitler yine yüksek yoğunluklu binaları arz talep durumuna göre Sarıçam'da bulmuşlar, oraya hücum ediyorlar. Her ne kadar belediye başkanları kentleri tasarlayan kişiler gibi gözükse de arz talep durumuna göre piyasada müteahhitlerin müthiş bir lobisi var. Amerika'da ki İsrail lobisinden Türk belediyelerinde ki müteahhit lobisi daha kuvvetli. Yarın Zeydan başkan müteahhitleri kent meydanı çevresine çağırırken emin olun gözleri Çukurova Üniversitesi'nin Kuzey Doğu'sunda olacak. Adana müteahhitlerinin bu manada ciğerini biliyorum. Oralarda yoğunluk falan arttırmayacağım, feriştahı gelse arttırmayacağım. Sarıçam bölgesinde de parsel bazındakileri yapılmış kabul edip diğerlerini de ada bazlı parsel yapıp Kuzey Adana örneğinin yenisini göz göre göre bir daha inşa etmeyeceğiz" diye konuştu.

        "Yapılacak meydan ticaret aksını bozmayacak"

        Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

        "Yapılacak meydanda etkinliklerin organize edileceği açık alanın yanı sıra kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restorantlar, sergi salonları, atölyeler, kafeler ve ticari ofisler bulunacak. Burada temel amaçlardan bir tanesi ticari aksı bozmamak ticaretin devam etmesini sağlamak aynı zamanda o bölgeyi düzeltmek."

        "Artık Adana kazanıyor"

        Adana'nın 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra kazandığını belirten Başkan Karalar, "31 Mart gününden sonra Adana kazanmaya başladı. Çatışma dönemi bitmiş, çalışma dönemi başlamıştır. Adana'ya hizmet etmeliyiz. Çünkü bu Adana çatışmalardan dolayı çok zaman kaybetti" diye konuştu.

        Daha sonra birinci olan projenin sahibi Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek ve ekibine plaket verildi.

        (UMT-Y)

        22.10.2016 18:02:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler