Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kapanca Sokak'ta restorasyon çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

        Tarih Koridoru Projesi kapsamında tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını büyük bir hızla devam eden İzmit Belediyesi, Kapanca Sokak'ta restorasyon çalışması gerçekleştiriyor.

        Çalışmalar hakkında bilgiler veren yetkililer, "Kapanca Sokak'ta 189 Ada 18. Parselde bulunan tescilli sivil mimarlık örneği yapı önce belediyemizce satın alındı. Ardından da gerekli projeler hazırlanarak restorasyon çalışmalarına başlandı. 120 metrekarelik 3 odalı 2 sofalı mutfak ve banyosu bulunan tarihi konağın ahşap olan taşıyıcı sistemi, sıva, boya çalışmaları, tavan ve döşeme kaplamaları tamamlandı. Bahçe düzenlemeleri devam eden tarihi bina aslına uygun olarak restore edilerek halkımızın hizmetine sunulacak" dediler. Yaklaşık 350 bin Liraya mal olacak restorasyon çalışmasının Kasım ayı sonuna kadar bitirileceği bildirildi.

        (İG-RFK-Y)

        23.10.2016 13:50:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler