Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu Barosunda Çiftçi, güven tazeledi

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Barosu'nda mevcut başkan Av. Mehmet Çiftçi, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

        Kastamonu Barosu'nun 35. Olağan Genel Kurulu Kastamonu Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Üç adayın yarıştığı Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Av. Mehmet Çiftçi 83 o alırken, diğer adaylar Av. Özgür Demir 60 oy ve Av. Tuncay Yılmaz ise 14 oy aldı. Bu sonuçların ardından Av. Mehmet Çiftçi, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

        Ayrıca genel kurulda avukatlık mesleğinde yıllardır görev yapan avukatlar Mehdi Keskin, Abdülhalik Muhammed Oğuz, Enver Erbay, Hüseyin Yılmaz Ekmekçi, Sait Yılanlıoğlu, Hüsamettin Önsavaş, Hüseyin İplikçioğlu, Yalçın Uz, Ziya Meydani ve Tuncay Yılmaz'a Baro Başkanı Mehmet Çiftçi tarafından plaket verildi.

        Genel Kurulda konuşan Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, Kastamonu Barosuna mensup olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, "Sizlerin teveccühü ile yaklaşık 25 yıl iki dönem hariç baro yönetim kurulunda görev aldım. Bir dönem TBB delegesi ve son iki dönemdir de Baro Başkanı olarak sizlere hizmet vermekten son derece bahtiyarım. Başkan olarak görevli olduğum son iki dönemde izlemiş olduğumuz genel prensip, her platformda baromuzu ve avukatlık mesleği vakarına yaraşır şekilde temsil etme siz değerli meslektaşlarımıza da en iyi hizmeti sunabilme gayreti olmuştur. Baromuzu en etkin şekilde temsil ettik ve çözüm önerileri sunduk. Bu tecrübe şahsi münasebetler ile şuanda Kastamonu Barosunun hem TBB nezdinde ve hem de devletin diğer kurum ve kuruluşları nezdinde ciddi bir ağırlığı bulunduğu manidardır" dedi.

        Başarılı olunan konuların yanı sıra başarısız oldukları zamanlarında olduğunu söyleyen Av. Çiftçi, "Başaramadıklarımızı ve eksik kaldıklarımızı sizler teveccüh gösterdiğiniz taktirde yeni dönemde yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizde son dönemlerde hukuk adalet, insan hakları evrensel hukuk kuralları gibi kavramlardan sıkça söz edilmeye başlandı. Biz hep söylüyoruz 'herkes için adalet, adalet için avukat'. Bir şeyin kıymeti ancak yitirilince anlaşılıyor. Ülkemiz 15 Temmuz'da çok ciddi bir badire atlattı. Bu sadece darbe teşebbüsü değildi. Milli iradeyi bombalayan hareketti. Bu eylemi gerçekleştirenlerin en kısa zamanda cezalandırılmalarını istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.

        Şuanda toplumda ciddi bir endişenin söz konusu olduğunu belirten Av. Çiftçi, "Bu endişe bizim meslektaşlarımızda da olmaktadır. Bu soruşturma sürecinde sapla samanı birbirine karıştırmamak gerekir. FETÖ soruşturmasında dava alırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım en üst düzeylere ulaşmıştır. Bu yönde çok ciddi dedikodularda üretilmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki avukatlar davaların tarafı değildir. Avukatlar müvekkillerini kanunların kendilerine verdikleri yetkiye göre savunurlar. Bu nedenle sanığın adı ve suçu ne olursa olsun o kişi veya suç ile avukatı özdeşleştirmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

        Geçmiş dönemlerde yapamadıkları veya eksik kalan işleri bu dönemde tamamlamayı planladıklarını aktaran Av. Çiftçi, "33'üncü genel kurulda verdiğimiz söz üzere Hukukçular Yapı Kooperatifine elimizden geldiğince destek verdik. Diğer taraftan adliyemizin hemen yanında bulunan arazi içerisinden hemen 4 dönümlük kısmın Kastamonu Barosuna tahsisi için çalışmalarımız devam ediyor. Avukat güçlüyse baro güçlüdür. Barolar güçlüyse adalet daha rahat tahsis edilecektir. Bu dönemde daha avukat merkezli çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

        (Vİ-RFK-Y)

        23.10.2016 15:33:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler