Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı'da 10 bin kişiye aşure

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Bayraklı Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle ilçenin beş farklı noktasında 10 bin kişiye aşure dağıttı.

        Bayraklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl Manavkuyu Migros Cafe, Gümüşpala Atatürk Heykeli, Yamanlar Üç Fidan Heykeli, Bayraklı Sevgi Yolu ve Çay Mahallesi Sancak Cami önünde yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da, dağıtım yapılan noktalara giderek aşure karıp vatandaşlara ikram etti. Başkan Karabağ, "Muharrem ayının son günlerinde yapılan etkinliğimize 5 noktada 10 bin civarında insanımıza aşure dağıtarak devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de aşure etkinliklerimize muharrem ayımızın bu kutsal günlerini bu şekilde anarak devam edeceğiz" dedi.

        Başkan Karabağ hafta sonuna eşi Bahriye Karabağ ile birlikte çeşitli vakıf ve derneklerin aşure etkinliklerine katılarak devam etti. Karabağ, Eskişehirliler Aksev Vakfı Kültür Merkezi ve Cemevi'nin, Karşıyaka'da bulunan Çorum Dernekler Federasyonu'nun, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şubesi ile Emek Mahallesi'nde bulunan Diyarbakır Erenler Derneklerinin aşure etkinliklerine de katıldı.

        (HG-Y)

        24.10.2016 10:37:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler